Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Biking Dalarna fortsätter att växa – Vansbro kommun ansluter sig!

Nu är det klart att Vansbro kommun ansluter sig till Biking Dalarna. Satsningen innebär nya kvalitetssäkrade mountainbikeleder i områdena Vansbro centrum och Snöån i Dala-Järna.
– Runt om oss har vi milsvida skogar som används alldeles för lite för turism och det vill vi ändra på, säger Oskar Lundgren, näringslivschef Vansbro kommun.

– Det arbete som lett fram till de här fina lederna har skett på det sätt som vi måste jobba på för att få till fin infrastruktur för besöksnäring: genom samarbete. Engagerade föreningsfolk, Visit Dalarna, lokala besöksnäringsföretag och Vansbro kommun har tillsammans bidragit på ett mycket bra sätt och nu kan besökare och kommuninvånare ta del av de här fina lederna, säger Oskar Lundgren.

Biking Dalarna samlar några av Sveriges bästa cykelleder och områden. Med gemensam ledmarkering, gradering av leder och utmärkt kringservice väntar cykelupplevelser av hög kvalitet från Idre och Sälen i norr till Säfsen i söder. Investeringen i MTB-leder som Vansbro är en del av har möjliggjorts genom projektet ”Investera i leder i Dalarnas landsbygd” med finansiering från Landsbygdsprogrammet samt medel från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Projektledare är Visit Dalarna.
– Det här ger en ny stark reseanledning till Vansbro kommun. Det är ett tydligt exempel på hur bra det blir när alla samarbetar. Nu hoppas vi att fler vill haka på, säger Andreas Hermansson, affärsutvecklare outdoor på Visit Dalarna och ansvarig för konceptet Biking Dalarna.

Idag kommer de flesta besökare via genomfartstrafik, stora evenemang och fritidsboenden.
– Besöksnäringen är mycket viktig för Vansbro kommun trots att den, i dagsläget, inte är alls så stor som i många av våra grannkommuner. Besökarna gör det möjligt att driva företag, anläggningar och genomföra stora och små evenemang som skapar arbetstillfällen men också fritidssysselsättningar för oss som bor här eller som funderar på att flytta hit. I pusslet av viktiga saker för att en ort eller kommun för att vara attraktiv att bo i bidrar besöksnäringen mycket. Samarbetet mellan cykelföreningarna, Visit Dalarna och Vansbro kommun har nu lett fram till en sådan pusselbit i form av väldigt fina cykelleder i Vansbro och vid Snöån i Dala-Järna, säger Oskar Lundgren.

Relaterade länkar

Text & Bild;

Biking Dalarna – Licens: Medieanvändning