Blogg

Uppdateringar och senaste nytt för upplevelser i Sverige

Tips på caféer att upptäcka längs Göta kanal i sommar

ängs med Sveriges mest kända besöksmål, Göta kanal, stoltserar lokala caféer som erbjuder något för alla smaker – stora som små. Här serveras allt ifrån klassiskt svenskt fika, hemgjord glass och lokalproducerade drycker till mer innovativa smakupplevelser

Läs mer

Fjällmaraton Sälen fullbokat rekordtidigt!

Fjällmaraton Sälen, som genomförs den 31 augusti tillsammans med orienteringsklubben Skogsmårdarna i Malung, har 2 200 anmälda deltagare. Endast en gång tidigare har loppet blivit fullt, vilket var dagen innan loppet 2022 med 2 000 deltagare.

Läs mer

Snart dags för sandskulpturfestival!

Under veckan hålls också en workshop för att inspirera framtidens sandskulptörer. Torsdagen den 18 juli har barn och unga har möjlighet att skapa tillsammans med konstnären Mats Rundberg.

Läs mer

Släpp lös framtidens mobilitet: Utforska fördelarna med smarta elbilen

Elbilskörning har blivit alltmer populärt de senaste åren, inte bara på grund av sina fantastiska egenskaper utan också för att den är helt miljövänlig. Till skillnad från traditionella bensinbilar drivs elbilar av el lagrad i uppladdningsbara batterier, vilket ger noll utsläpp och minskar beroendet av fossila bränslen.

Läs mer

Viktigt att skydda sig från smittor vid sommarens aktiviteter!

Djur kan bära på smittor utan att det märks på dem. Flera av de bakterier som kan göra oss människor sjuka, ger inte några symptom hos djur. Sådana bakterier och parasiter kan även finnas i stallmiljön och i djurens gödsel. För att förhindra smitta finns det enkla hygienråd att följa...

Läs mer

Ny cykelfest i Ramundberget i samband med Fjällturen

Funäsfjällen har likt vintersäsongen ett gemensamt liftkort för sommaraktiviteter. Med ett vidsträckt led- och stigsystem som tar andan ur de flesta är Ramundberget ihop med byarna Tänndalen, Tännäskröket och Funäsdalen en välrenommerad cykelarena för fjällcykling.

Läs mer

Dagens Sverigebild – Natt i Stöken

Ewa Nilsson är en Naturfotograf som bor i Lycksele, en stad mellan kust och fjäll i Västerbotten, Södra Lappland. Området bjuder på fantastiskt landskap, ett rikt djurliv och underbara naturupplevelser. Ewa lever ett aktivt liv ute i naturen tillsammans med sin hund och sin kamera.

Läs mer