Världsarvet Laponia

Världsarvet Laponia är ett samiskt kulturlandskap, med flera tusen år gamla spår efter mänsklig verksamhet, och samtidigt Europas största sammanhängande naturlandskap.

Läs mer

Riksgränsen

Som enda researrangör kan Active Ski Travel erbjuda kompletta resepaket till Riksgränsenområdet. Längre norrut än så här kan du inte komma för att åka skidor i Sverige. Polcirkeln passeras med god marginal under resan hit vilket gör att anläggningen …..

Läs mer

Björkliden Fjällby

Björkliden Fjällby är en fjällanläggning med boende på Hotell Fjället, i stugbyn Kåppas, och lite enklare boende på Gammelgården Ski Lodge eller på campingen. För boende utöver det vanliga kan du övernatta på Sveriges högst belägna fjällstation; Låktatjåkko Fjällstation…..

Läs mer

Treehotel i Harads

Vi erbjuder en unik boendeupplevelse i vår vackra natur. Som gäst hos oss på Treehotel upplever du vindens sus bland trädkronorna, skogens doft i markerna, fåglarnas sång när morgonen gryr, genom att bara vara.

Läs mer

Välkommen till vildmarken!

Bearfoot North erbjuder unika och exklusiva upplevelser i Swedish Lapland. Allt från flera dagars fjällvandring i midnattssol till en topptur till Sveriges högsta berg. Du bestämmer. Vi har något som passar alla.

Läs mer

Wilderness Life Jakt – Fiske & Naturäventyr i Lappland

Wilderness Life in Arvidsjaur erbjuder mat & logi i natursköna omgivningar i vår vildmarkslodge och våra vildmarksstugor, samt en mängd spännande naturaktiviteter för hela familjen. Vi har lokaliserat oss i Lappland & vår verksamhet håller öppet hela året…..

Läs mer

Upplev Årrenjarka Fjällby – Vilt, Vackert, Vilsamt!

I Årrenjarka Fjällby kan du bo bra och äta gott. Helt enkelt njuta av livet. En plats att slå sig ned på, en plats att stilla sig lite i. Eller en plats för aktiviteter och äventyr. Årrenjarka betyder Ekorrudden på samiska och är en naturskön plats, en udde i fjällsjön Saggat….

Läs mer

Upplev ”Vuoján – Renslädesexkursion”

Upplev det traditionella samiska sättet att färdas; en fridfull och fantastisk natur exkursion. Renskötarlunch i samisk kåta ingår. Kör din egen ren med släde genom snöklädd skog och över frusna vattendrag.

Läs mer

Visit Sápmi

Sápmi sträcker sig över fyra olika länder – Ryssland, Finland, Norge och Sverige. I Sápmi finns skandinaviens urfolk – samerna. Här lever många samer fortfarande med renskötseln som sin viktigaste näring. Sápmi är vidsträckt och här är det fortfarande naturen som styr mycket av tillvaron.

Läs mer

Unika fotografier och smycken från Norrbotten

Att ta ett kort på den man tycker om kan vem som helst. Att avbilda en individuell utstrålning är ett hantverk.Jag heter Elisabeth Johansson och har förmånen att få jobba med det jag brinner för. Fotografering och smyckedesign…

Läs mer

Rallarvägen från riksgränsen till rombaksbotn

Rallarvägen sträcker sig genom ett område som är känt för flera olika saker, dels för alla sina kvarlämningar efter andra världskriget, dels sin fantastiska natur. Vägen byggdes av rallarna som arbetade med järnvägen från Kiruna till Narvik, då användes den för att….

Läs mer