Upplev Åbergs Museum – Sveriges roligaste museum!

Vad kan du uppleva på vårt museum? Jo, en fantastisk serie- och konstsamling samt en av världens fem främsta samlingar av Disney-föremål. För barnen finns Trazans djungelkoja i tre våningar. Ute har ni en fantastisk lekplats. Det finns naturligtvis även en butik och en restaurang.

Läs mer

Vänersborgs Museum

Vänersborgs museum, uppfört 1885, är landets äldsta bevarade museimiljö där såväl exteriör som interiör i det närmaste stått oförändrade sedan 1800-talet. Initiativtagare till museet var handelsmannen Johan Adolf Andersohn….

Läs mer

Upplev Malmö konstmuseum

Malmö Konstmuseums samling på runt 40 000 verk omfattar perioden från 1500-talet fram till idag. Under de senaste 20 åren har museet fokuserat på nordisk samtidskonst, och de flesta av Skandinaviens….

Läs mer

Toy World – museet du upplever

Kliv in i leksakernas värld, ett eldorado av magi, fantasi och nostalgi! Toy World är ett upplevelsemuseum för både barn och vuxna. Vi har byggt upp en fantastisk värld med leksaker, rörliga effekter, musik, ljud…

Läs mer

Toy World Sweden – Helsingborgs Leksaksmuseum!

Toy World Sweden – Helsingborgs Leksaksmuseum är en superhäftig upplevelseattraktion för både barn och vuxna! Över 10 000 leksaker: Star Wars, Barbie, Playmobil, Disney, Smurfarna och mycket mer. Aktivera våra leksaksvärldar med knapptryck….

Läs mer

Nordiska Museet – Svenska trender och traditioner

Nordiska museet. Nordiska museet var, tills Globen byggdes, Sveriges största profana byggnad. Byggnaden var dock planerad att bli fyra gånger så stor. Museet grundades av Artur Hazelius 1873 och är idag Sveriges största kulturhistoriska museum.

Läs mer

Medelhavsmuseet

Njut av medelhavsatmosfär mitt i city. Medelhavsmuseet vill vara Stockholms kulturella oas, ett litet stycke av Medelhavsområdet, rik på kultur, estetik, traditioner, spännande atmosfär, mat och dryck. En mötesplats där epoker, platser, religioner och kulturer flyter samman….

Läs mer

Världskulturmuseerna

Världskulturmuseerna består av fyra museer med olika inriktning, men som tillsammans spänner över alla kontinenter och många tusen år av mänsklig kultur, från förhistorisk tid till vår globala samtid.

Läs mer

Falkenbergs museum – Designmuseum

Besök Falkenbergs museum, regional mötesplats för design, och se utställningar om svensk samt internationell design. Här visas formgivarporträtt av folkkära klassiker och nyskapande design.

Läs mer