Invigningen av Hallandsåstunneln den 8 december

Efter att Projekt Hallandsås i 23 år ha arbetat och levt med ett av Sveriges mest utmanande infrastrukturprojekt är de nu stolta över att få öppna Hallandsåstunneln. Dubbelspåret ökar kapaciteten från fyra tåg per timme till 24, höjer den ….

Läs mer

Utställning om Hallandsåstunneln

På utställningen berättar vi om det komplicerade tunnelbygget på ett enkelt sätt. Med hjälp av bild, film och installationer får du veta mer om Hallandsåstunneln och moderniseringen av den svenska järnvägen. Vi ordnar guidade besök ….

Läs mer

SPG Event – En eventbyrå i Sverige

SPG Event startade sin verksamhet 2007 och är en del i Sveriges största event- och nöjesbyrå, Stureplansgruppen. Tack vare ett väletablerat namn och ett brett kontaktnät har SPG Event tillgång till många spännande lokaler runtom i Sverige.

Läs mer

Lovisa Lindkvist – Musiker

Lovisa sjöng bl.a tillsammans med Göte Wilhelmssons orkester i sommar på en 2 veckor lång kryssning till Spetsbergen med m/s Funchal, Portuscale Cruises. Hon har även gjort hyllningskonserter denna sommar till både Alice Babs och Monica Zetterlund….

Läs mer

Från Liseberg till spel vid Packhuskajen

När du befinner dig i Sveriges framsida (eller baksida om du nu råkar vara från Stockholm) så finns det en hel del att göra oavsett om du är där på vintern eller på sommaren. Kan någon gissa staden? Alla som säger Göteborg….

Läs mer

Forsasöndan i Karsefors!

Vattnet forsar fritt över fallet i gamla strömfåran klockan 14:00-15:00 och Karsefors gamla kraftstation är öppen för besök mellan klockan 12:00-16:00. Det erbjuds den tradionella laxasoppan, kaffeservering, glass, lotteri och utställning….

Läs mer

Händer på Skansen i december

Första advent börjar julen på allvar på Skansen. Julmarknaden blir 110 år i år, och den har som alltid dignande bodar med allt som krävs för en god jul. I de kulturhistoriska husen finns dukade julbord, det blir dans runt granen på Bollnästorget, och pyssel i Julverkstaden….

Läs mer

Malmöfestivalen – 16-23 Augusti 2013

Jag tar vartenda barn och varenda ung själ i min famn för en virvlande vecka fullspäckad av aktiviteter! I år har mina bästa vänner valt att döpa om platserna till Hänget och Barnlandet. Raoul Wallenbergs park, Södertull och Lilla Torg blir platserna där det magiska barnasinnet…..

Läs mer

Upplev midsommar i vackra Siljansbygden!

Midsommarfirandet i Sammilsdal mitt i Leksand började 1939. Tiotusentals samlas här varje midsommarafton till en stor folkfest. Majstången i Sammilsdal har ibland omnämts som “hela Sveriges majstång”….

Läs mer

Gärdsjöspelen

Sju Riddare från Sveriges alla hörn kommer att drabba samman med sju kvinnliga krigare, Amazoner, i ett spel som aldrig tidigare skådats. Spännande uppträdanden från de Ukrainska Kossackerna. Dessutom medeltida bröllop!

Läs mer

Torhamns marknad

Torhamns marknad anordnas första lördagen i juli månad. Marknaden har funnits sedan slutet på 70-talet och anordnas fortfarande efter samma tanke nu som då, nämligen att föreningarna i Torhamn med omnejd går samman och ser till att marknaden kan anordnas år efter år.

Läs mer