OBS! Klicka på huvudbilden för större format…

Bergslagen är ett av Sveriges vilttätaste områden där skogens konung älgen lever i sitt naturliga tillstånd. Vi lämnar älggaranti och ser ofta mycket älg och andra djur under en tur. Följ med våra erfarna guider på en resa i älgens värld, en unik chans att möta dessa mäktiga djur i sitt vilda tillstånd.

Foto: Bild 1-3. WildSweden
Foto: Bild 4. Lars Gabrielsson
Foto: Bild 5. Roine Magnusson

“När skymningen faller vaknar skogen till liv och älgen reser sig upp ur sin vila för att söka föda. Då vandrar vi tillsammans på djurens egna stigar, de som leder in i den täta skogen och tar oss till älgens vardagsrum. Våra färdledare har en alldeles speciell förkärlek till detta ståtliga djur. Med stor hängivelse förmedlar de sina kunskaper om älgens liv. De visar också hur vi kan kommunicera med älg i olika situationer med hjälp av lockrop och signaler, något som kan komma väl till hands under kvällen.

Följande ingår i upplevelsen:

• Guidad älgskådning till fots och i minibuss

• Middag vid lägereld

Plats: Kolarbyn, Skinnskatteberg, c:a 2 tim från Stockholm

Period: april-september

Tidsåtgång: Tid varierar efter årstid. Meddelas vid bokning.

Förkunskap/krav: Inga

Följ med våra erfarna guider ut i skogen på en helkväll i älgens marker, en unik chans att möta dessa mäktiga djur i sitt vilda tillstånd. Under en kväll ser vi ofta flera älgar och andra djur som rådjur, hare, räv och grävling.

I väntan på kvällens älgmöten hjälps ni i gruppen åt med att duka fram middagen vid någon sjö. Vi kokar sedan kaffe/the`vid lägerelden och diskussionen brukar kretsa kring djur och natur. Sedan beger vi oss ut till fots i älgmarkerna och åker även kortare sträckor med minibuss på fältspaning i skymningen. Bergslagen är ett av Sveriges vilttätaste områden och här finns även varg och lodjur. Detta är en genuin naturupplevelse där du garanterat kommer att få se mycket av vår svenska djurvärld.

Pris: Kontakta WildSweden eller se hemsidan nedan för aktuella priser.

Plats och tid: Turen börjar ca kl 16 i Kolarbyn Skinnskatteberg, Västmanland och avslutas ca kl 23.

Kontakt:
Gatuadress: Karmansbo 18b
Ort: Karmansbo
Län: Västmanlands län
Postkod: 73115 Kolsva, Sweden
Tel: 0706-106150
E-post: info@wildsweden.com

Läs mer på hemsidan; http://www.wildsweden.com/

Facebook: www.facebook.com/wildsweden

Om du vill kontakta denna presentatör, använd formuläret nedan.

Kontaktformulär
  • Ange tecknen som visas ovan i fältet för att motverka skräppost.
5 092 visningar

Kommentarer inaktiverade.