Älgsafari i Bergslagen med WildSweden

Bergslagen är ett av Sveriges vilttätaste områden där skogens konung älgen lever i sitt naturliga tillstånd. Vi lämnar älggaranti och ser ofta mycket älg och andra djur under en tur. Följ med våra erfarna guider på en resa i älgens värld, en unik chans att möta dessa mäktiga djur i sitt vilda tillstånd.

”När skymningen faller vaknar skogen till liv och älgen reser sig upp ur sin vila för att söka föda. Då vandrar vi tillsammans på djurens egna stigar, de som leder in i den täta skogen och tar oss till älgens vardagsrum. Våra färdledare har en alldeles speciell förkärlek till detta ståtliga djur. Med stor hängivelse förmedlar de sina kunskaper om älgens liv. De visar också hur vi kan kommunicera med älg i olika situationer med hjälp av lockrop och signaler, något som kan komma väl till hands under kvällen.

Följande ingår i upplevelsen:

• Guidad älgskådning till fots och i minibuss

• Middag vid lägereld

Plats: Kolarbyn, Skinnskatteberg, c:a 2 tim från Stockholm

Period: april-september

Tidsåtgång: Tid varierar efter årstid. Meddelas vid bokning.

Förkunskap/krav: Inga

Följ med våra erfarna guider ut i skogen på en helkväll i älgens marker, en unik chans att möta dessa mäktiga djur i sitt vilda tillstånd. Under en kväll ser vi ofta flera älgar och andra djur som rådjur, hare, räv och grävling.

I väntan på kvällens älgmöten hjälps ni i gruppen åt med att duka fram middagen vid någon sjö. Vi kokar sedan kaffe/the`vid lägerelden och diskussionen brukar kretsa kring djur och natur. Sedan beger vi oss ut till fots i älgmarkerna och åker även kortare sträckor med minibuss på fältspaning i skymningen. Bergslagen är ett av Sveriges vilttätaste områden och här finns även varg och lodjur. Detta är en genuin naturupplevelse där du garanterat kommer att få se mycket av vår svenska djurvärld.

Pris: Kontakta WildSweden eller se hemsidan nedan för aktuella priser.

Bilder

Hitta hit

Karmansbo 18b
73115 Kolsva

Information

Kontaktinformation


Karmansbo 18b
731 15 Kolsva, Sverige Karmansbo

0706106150
https://www.wildsweden.com/