ANNORLUNDA JULBORD PÅ SELMA SPA

Bilderna; Fotograf/Källa:Selma Spa

Att äta julbord tillhör den svenska traditionen. På Selma Spa i Värmländska Sunne vill man rucka på traditionen och satsar på Jultvagning, ett annorlunda julbord med fisk och skaldjur, ackompanjerat med sparitualer och vinteraktiviteter.

– Vatten är centralt för oss som spa. Allt vi gör kretsar kring det och det är skälet till att våra gäster besöker oss, därför vill vi även att det ska spegla av sig i vårt julbord. Så det faller sig naturligt att istället göra ett julbord med fokus på fisk och skaldjur, säger Anders Pertun, vd på Selma Spa när han får frågan om varför de väljer att inte servera ett traditionellt julbord. Vi hoppas också att fler ska vara sugna på julmat på själva julafton och inte förätit sig på skinkan redan i november fortsätter Anders med en skämtsam ton..

Sparitualer och vinteraktiviteter
Under Jultvagningen är spaavdelningen öppen som vanligt både före och efter middagsbuffén. För de som vill uppleva vintern utomhus anordnas vinterpromenader och längdskidträning på Sundsberget utanför hotellet.

– Det är väl alldeles utmärkt, att få uppleva en riktig vinter och samtidigt börja med motionerandet innan julmaten, istället för att vänta tills efteråt. Både träning och njutning, eller mjölksyra och champagne som vi brukar kalla det avslutar Anders.

 

Mer om Selma Spa

När Selma Spa+ öppnade 1991 var de den första spaanläggningen i Skandinavien.

De är fortfarande en av de största inom spa i Sverige. Anläggningen har 184 rum och en maxkapacitet på 400 bäddar.

Med närmare 40 spabehandlingar på menyn har de ett av Nordens största utbud. Varje dag körs omkring tio instruktörsledda träningspass. I spaområdet finns bland annat pooler, bubbelpooler ute och inne, torr- och ångbastu samt ett fullutrustat gym.

Restaurangen bjuder på mat av ekologiska och ofta lokalt odlade råvaror. Vinkällaren är av hög klass med ett brett sortiment av noga utvalda viner.

På Selma Spa+ finns 12 möteslokaler i olika storlekar och för olika ändamål varav den största tar upp till 400 personer.

Anläggningen finns i Sunne i Värmland, mitt emellan Stockholm, Göteborg och Oslo. Selma Spa+ är sedan 1999 en del av Choice Hotels Scandinavia AS – Nordens största hotellkedja med över 170 hotell.

Selma Spa
SUNDSBERGSVÄGEN 3
686 35 Sunne

Läs mer på hemsidan: http://www.selmaspa.se/

Bilder

Hitta hit

SUNDSBERGSVÄGEN 3
686 35 Sunne

Information

Kontaktinformation


SUNDSBERGSVÄGEN 3
686 35 Sunne

http://www.selmaspa.se/