• Gatuadress: Astrid Lindgrens Värld
  • Postort: 598 85 Vimmerby
  • Län:
  • Webbplats: http://alv.se
  • Presentation skapad: 8 april, 2017

Foto:Astrid Lindgrens Värld – OBS! Klicka på huvudbilden för större format!

I Vimmerby, i Småland, ligger en väldigt speciell plats. Det står ”Astrid Lindgrens Värld” på skylten vid entrén och innanför grindarna väntar en sagolik upplevelse.

Astrid Lindgrens Värld är en teaterpark och allt som händer här och i alla föreställningar bygger helt på Astrid Lindgrens berättelser. Här finns många av de figurer hon berättade om, i miljöer ni känner igen från böcker och filmer. Man kan till och med träffa och leka med dem.

 

Katthult

I år är det 50 år sedan Astrid Lindgren skrev och Björn Berg illustrerade Emil i Lönneberga, den första boken av tre om den lille pojken som gör så många hyss.
Nya Katthult ligger vid den vackra Ekkullen, i ett 4,5 tunnland stort, naturskönt område.

Här kan ni uppleva en bondgård som den såg ut vid förra sekelskiftet, ströva omkring bland slåtterängarna och de hundraåriga ekarna och njuta av naturen och titta på djuren. Här finns också lite av en stad med torg, ordenshus och restaurang som ni kan besöka. Och naturligtvis kan ni träffa Emil och resten av familjen Svensson.

All teater ingår i entrén

När det stora teaterprogrammet är igång på sommaren kan du varje dag träffa drygt 60 av Astrid Lindgrens älskade karaktärer i parken, i någon av alla miljöerna eller på våra olika scener. Varje dag spelas det över 50 olika föreställningar i Astrid Lindgrens Värld. Alla föreställningar som spelas dagtid ingår i entrébiljetten.

Flera mat- och boendealternativ

För att orka med all teater, lek och möten behövs god mat. Om du inte har med dig egen matsäck finns det flera restauranger i både i Astrid Lindgrens Värld och i Vimmerby centrum som ligger 10 minuters promenad från parken. Bara 250 meter från entrén finns det en trevlig camping och stugby. I trakten finns också flera andra boendealternativ och sevärdheter, t ex Astrid Lindgrens barndomshem Näs.

Få några smakprov

Besök gärna Astrid Lindgrens Världs hemsida, www.alv.se. Där hittar du allt du behöver veta inför besöket. Bl.a. boendeinfo, vägbeskrivning och öppettider. Och du får dessutom några bra smakprov från parken med filmer, bilder och en gästbok där du kan se vad tidigare besökare tycker om parken.

Välkommen.

Kontakt
Astrid Lindgrens Värld
598 85 Vimmerby
Telefon: 0492-798 00
E-postadress: info@alv.se

Läs mer på hemsidan här: http://alv.se

Om du vill kontakta denna presentatör, använd formuläret nedan.

Kontaktformulär
  • Ange tecknen som visas ovan i fältet för att motverka skräppost.
6 676 visningar

Kommentarer inaktiverade.