Besök Ostindiefararen Götheborg – ett fartyg full av upplevelser!

Ostindiefararen Götheborg är ett historiskt besöksmål i Göteborg och ett skepp lastat med upplevelser. Ett livs levande skepp med en levande historia att berätta, ärrad av hårda stormar och märkt av tusen och åter tusen sjömil på de stora haven. Här får besökaren ta del av allt från fängslande berättelser till tjärdoftande skeppsbyggnadskonst i en tidstypisk 1700-talsmiljö under en guidad visning ombord.

Skeppet kan endast besökas med guide. Guidningarna hålls kl. 12:00, 13:00 och 14:00. Guidningarna är på svenska. Vid efterfrågan hålls guidningen kl. 13.00 på engelska, annars är även den på svenska. Kontakta oss gärna för gruppbokningar så ska vi göra allt vi kan för att kunna ta emot er under tiden som skeppet ligger vid kaj.

Öppettider
Skeppet och butiken håller öppet lördagar och söndagar 12.00 -15.00 under maj och juni månad. I juli är det öppet dagligen mellan 11-16.

Företagsevenemang
Bjud in dina kunder och medarbetare till en unik upplevelse ombord på svenska fartyget Götheborg. Njut av middag och dryck i en fascinerande och spännande miljö, ombord bland master, rep och kanoner. Ett företagsevenemang på svenska fartyget Götheborg kan aldrig bli en vanlig upplevelse.

Expedition 2022
I april 2022 ska svenska fartyget Götheborg ut på en östasiatisk expedition. På samma sätt som i vår historia är uppdraget att skapa nya affärsmöjligheter för svenska företag. För vår nästa expedition visar vi svenska innovationer för en bättre värld. Vi kommer att skapa engagemang för vår tids största utmaning – anpassningen till en hållbar framtid.

En expedition med ett uppdrag
Internationell handel har positiva effekter på hållbarhetens alla tre dimensioner; ekonomiska, sociala och miljömässiga. Expeditionens mål är att föra fram svenska innovationer som en viktig och nödvändig del av lösningen mot vår vision om att skapa en hållbar framtid. Östasien består av ett antal viktiga och växande marknader.

Expeditionen öppnar nya handelsmöjligheter för svenska företag i denna del av världen. Målet är att föra fram svenska innovationer som en viktig och nödvändig del av lösningen mot vår vision om att skapa en hållbar framtid. Östasien är en viktig och växande marknad och expeditionen öppnar nya handelsmöjligheter för svenska företag i denna del av världen.

OM SOIC Ship Management AB
SOIC Ship Management AB är ett av Greencarrier AB helägt dotterbolag. Vårt uppdrag är att säkra att Ostindiefararen Götheborg hålls i ett utmärkt skick så att hon kan fortsätta segla på världshaven samt att hon också gör detta. Efter ett omfattande underhållsarbete, inklusive två varvsbesök, samt nedtagning och genomgång av stormasten är Götheborg redo att åter segla. Hon är fortfarande världens största seglande oceangående träskepp.

I SOIC Ship Management AB:s uppdrag ingår också att sprida kunskap om ostindiefararna och dess roll i Göteborgs och Sveriges historia. Detta görs bland annat genom utställningar under våra expeditioner och guidade visningar ombord skeppet med information om hennes historia.

Den planerade seglingen med fokus på Östersjön och de baltiska länderna för 2020 fick ställas in på grund av den pandemi – Covid-19 – som drabbat världen.
Vårt fokus är nu att segla till Stockholm sommaren 2021 och till Asien våren 2022.
Vi och Götheborg är redo att kasta loss!

BILDERNA
Klicka på bilderna för större format och info om fotograf

Bilder

Videopresentation

Hitta hit

SOIC Ship Management AB

Eriksberg Pir 4
41763 Göteborg

Information

Kontaktinformation

SOIC Ship Management AB
Eriksberg Pir 4
41763 Göteborg

031-779 34 50
https://www.soic.se/

Öppettider
Skeppet och butiken håller öppet lördagar och söndagar 12.00 -15.00 under maj och juni månad. I juli är det öppet dagligen mellan 11-16

Prisuppgifter
Biljetter kan köpas online här; https://www.soic.se/evenemang
Det går också bra att köpa biljetter på plats i vår shop. Som ett led i de säkerhetsåtgärder vi vidtagit för att minska smittspridningen av Covid-19, är våra kassor nu kontantfria. Det går bra att betala med kort eller via Swish.

​Vuxna: 150 kr
Barn 7-16 år: 70 kr
Barn 0-6 år: Gratis
Familj (2 vuxna + 2 barn): 370 kr

​Shop
Shopen har öppet samma tider som vi erbjuder visning för allmänheten.
https://www.soic.se/webshop