Bilder av Afrikas själ

OBS! Klicka på huvudbilden för större format…

Bilder av Afrikas själ
Frank af Petersens fotografier
11 februari – 21 februari 2016
Skajs Antikhandel, Nybrogatan 3, Stockholm
Vernissage torsdag 11 februari kl. 17-20, lördag 13 februari kl. 14-17
0sa senast 9 februari till mikael.skaj@telia.com

Den svenske fotografen Frank af Petersens är djupt engagerad i frågor som rör tjuvjakten av elefanter och noshörningar i Afrika. Hans fotografier har visats på utställningar i Europa och USA de senaste åren, och säljs för att finansiera arbetet med att stoppa tjuvjakten.
Frank af Petersens arbetar ideellt i olika afrikanska länder på uppdrag av Save The Elephants och Wildlife Conservation Network och fotograferar för deras websites, trycksaker och presentationer. Han donerar även signerade verk till insamlingsevents för utbildning och utrustning av parkvakter i de afrikanska reservaten.
Frank af Petersens finns representerad i privata och offentliga samlingar i Europa, USA, Afrika och Kina. Han håller regelbundet föredrag om tjuvjaktens konsekvenser i Sverige och utomlands.
”Franks fotografier balanserar i gränslandet mellan det rent dokumentära och konstfoto, och är unika i sitt uttryck. De speglar ett försvinnande Afrika. Ljuset, savannernas vidd och närkontakten med de vilda djuren får betraktaren att förflytta sig till den enastående natur som är Afrikas själ”, säger Mikael Skaj, som hösten 2014 hade en mycket framgångsrik utställning med Frank af Petersens konstfotografier på Skajs Antikhandel.
Kontakt: Ulla Tillgren, curator, +46(0)70-588 08 53

Bilder

Hitta hit

Skajs Antikhandel

Nybrogatan 3
11434 Stockholm

Information

Kontaktinformation

Skajs Antikhandel
Nybrogatan 3
11434 Stockholm

http://www.frankafpetersens.com