Camp Oak – Ett oförglömligt vildmarksäventyr!

I sommar kan Skånes Djurparks gäster bo mitt i vildmarken och vakna upp med björnar och vargar som närmsta grannar. 

I unika tältbyn Camp Oak kommer nattgästerna nära naturen och djuren. En annan nyhet i år är ett matkoncept med närodlad och hemlagad mat på djurparkens olika restauranger. Camp Oak består av åtta familjetält med plats för upp till 6 personer och två större grupptält med plats för upp till 15 personer. Kvällsmat och frukost bokas i paketet och kan njutas vid öppen eld.

I skymningen och när morgonen gryr kan tältgästerna följa med på exklusiva matningsexpeditioner tillsammans med djurvårdare. På Camp Oak förlängs äventyret på Skånes Djurpark med övernattning mitt i naturen och ger en riktig vildmarksupplevelse. Här vaknar nattgästerna till ljudet av fågelsång och av djurens uppvaknande i parken.

Skånes Djurpark utanför Höör i Skåne. Djurparken är störst i världen på nordiska djur. 

En annan nyhet för i år är ett utvecklat späckat dagsprogram med 13 olika matningsexpeditioner där gästerna tillsammans med äventyrare och djurvårdare bland annat får följa med på frukost hos sälarna, lunch hos björnarna och möta uttrarna back-stage.

Och det är inte bara maten för djuren som är viktig. Till gästerna har ett nytt matkoncept utvecklats med fokus på närodlat och hemlagat i äkta vildmarksstil. I nya restaurang Lägerelden kan gästerna köpa ett grillpaket och grilla på någon av de många grillplatserna i parken. Det är dessutom möjligt för gästerna att boka grillpaket redan innan besöket. För den som är fikasugen lockar nya Bajscaféet med chokladkakor formade som djurbajs, och i Margits Gottebutik bjuds gästerna en söt nostalgitripp med klubbor och karameller i gammaldags stil.

I en ny del som kallas Skafferiet har ett gammeldags miljö byggts upp där råttor och möss bor i en gammeldags miljö. Här kan barnen lära sig mer om råttor och möss genom att visa hur en gammeldags matkällare kunde se ut. Råttor och möss är djur som i alla tider har levt nära människan och det är alltid spännande att se hur de lever.

 

OM
Skånes Djurpark är unik och störst i världen på nordiska djur och hur gästerna kan uppleva och lär om djuren. Förra året invigdes nya Expedition UPP, en totalt 350 meter lång äventyrsstig med hängbroar, som på sina ställen är uppe bland trädkronorna på hissnande nio meter över marken. Skånes Djurparks mission att skapa koppling mellan människor och djur. I parken finns djur som lever eller har levt vilt i Norden, däribland älg, björn, lodjur, varg, järv samt tama djur av gamla nordiska lantraser. Totalt har djurparken djur av fler än 85 olika arter. Skånes Djurpark är medlem i Svenska Djurparksföreningen och den europeiska djurparksföreningen EAZA.

Bilder

Hitta hit

Skånes Djurpark

Jularp Enevägen 150
24393 Höör

Information

Kontaktinformation

Skånes Djurpark
Jularp Enevägen 150
24393 Höör

0413-55 30 60
https://www.skanesdjurpark.se/

Öppettider
Se hemsida för aktuella tider då de varierar.

Prisuppgifter
2-dagarsbiljett till Skånes Djurpark
Övernattning i Camp Oaks familjetält
Frukost & kvällsmat
Unika djurupplevelser
fr. 832 kr (per person)