Design i Glasriket

Designfestivalen pågår i hela Glasriket, ett område i Kronobergs och Kalmar län i Småland inkluderande Emmaboda, Lessebo, Nybro och Uppvidinge kommuner.

Under några dagar kommer hela området att präglas av designfokus, detta inom en rad olika områden. Här ryms allt från glas, pappersprodukter, bröllopspresenter av allehanda slag, golv, badrumsinredningar, lampor, trädgårds- och matdesign, urnor av glas och formgivna kistor – och självklart mycket, mycket mer!

Design och hantverk har historiskt sett haft stor betydelse för Glasrikets framgångar. Det var vid världsutställningen i Paris år 1925 som Orrefors grundade sitt världsrykte och begreppet Swedish grace myntades genom konstnärerna Simon Gate och Evald Halds designinsatser. Sedan dess har design varit en viktig framgångsfaktor i regionen.

Under Designfestivalen kommer företagen i Glasriket att öppna upp sina verksamheter och bjuda in besökarna till utställningar och öppet hus. Det kommer även att bli mässor, föreläsningar, workshops samt en hel del unika upplevelser på temat design. Vi vill visa alla besökare vilken bredd det finns när det gäller design i regionen Glasriket.

Huvudbilden: Barn blåser glas, Fotograf/Källa:Hans Runesson/AB Glasriket
Att prova på att själv blåsa glas är spännande – och väldigt kul! Vana glasblåsare hjälper hela familjen att blåsa en bubbla eller en skål under ert besök sommartid.

Bild 1. Fotograf/Källa:Hans Runesson/AB Glasrike
Upplev en härlig festkväll i hyttan med traditionell småländsk mat, underhållning och glasblåsning på mästarnivå.

Bild 2. Se när den glödande glasmassan förvandlas till vackra föremål. Fotograf: Mats Jonasson Målerås

Bild 3. Fotmakaren klipper på mer glas på glasfoten. Fotograf/Källa:Hans Runesson/AB Glasriket

Bild 4. Shopping i Glasriket

Kontakt
Telefon: 0481-452 15
E-post: info@glasriket.se
Webbplats: http://www.glasriket.se

Bilder

Hitta hit

Storgatan 5
360 65 Boda Glasbruk

Information

Kontaktinformation


Storgatan 5
360 65 Boda Glasbruk