Liseberg, en av de ledande nöjesparkerna i Europa!

Liseberg är en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta klass. Varje år tar parken emot cirka 3 miljoner gäster, vilket gör Liseberg till Sveriges mest besökta resmål.

Attraktionerna
Nöjesparken har 40 attraktioner. Allt från små barnkaruseller och sagoslott till svindlande Flumride där man forsar fram genom vilda vatten, höga torn och skrämmande spöken. Liseberg har också fyra berg-och dalbanor. Den mest kända är Balder, som två gånger har blivit framröstad till världens bästa berg-och dalbana av trä av internationella aficionados berg-och dalbana.

Festivalstämning och brygghäng
I parkens nöjesområde väntar skön festivalstämning under bar himmel. Här är det lätt att njuta av allt från moderna tolkningar av saltstänkta matklassiker till snabba rätter som smakar bäst direkt på bryggkanten. Här finns också Lilla Scenen, skönt placerad i hjärtat av området, med en härlig mix av allt från punk till pop på programmet.

Lilla Scenen
Livemusik i Hamnområdet
Live på Liseberg-scenen Lilla Scenen (Polketten) i hjärtat av Hamnområdet bjuder på en skön mix av punk, progg, pop, visa, country, akustiskt, schlager och jazz. Den musikaliska bredden är total och upplevs lika bra från uteserveringen som scenkanten!

Dans på Polketten
Vid Lilla Scenen bjuds det upp till dans på den klassiska dansbanan Polketten. Alltid till tonerna av Sveriges bästa dansband! Har du två vänsterfötter? Ingen fara, här hittar du även populära danskurser i både bugg och salsa samt den klassiska elvadansen.

Kaninteater på Kaninscenen
Kaninscenen är den perfekta platsen för alla barn som vill träffa kaninerna. Här samlas de allihop för både teater och kramkalas. Kom förbi när du vill, så mycket du vill! Underlandet är en så kallad dark ride – en inomhusattraktion – som tar gästerna med på en resa i Lisebergskaninernas värld under jord.

Underhållning
Underhållning är också en viktig del av parkens verksamhet, och varje sommar gästar många av Sveriges bästa artister våra scener. Entré till parken hålls låg så att de som vill kan komma in i parken för att titta på en konsert eller bara beundra de vackra blomsterrabatterna.

Lisebergsappen
Hitta din väg i parken, boka bord på favoritrestaurangen – och gör något roligare än att stå i kö! Med Lisebergsappen får du tillgång till de virtuella köer som finns till våra mest populära attraktioner. Fyll i antal och önskad tid, så håller vi köplatsen åt dig. Och du! Glöm inte att tillåta notiser, så plingar vi på dig när det börjar närma sig.

BILDERNA
Klicka på bilderna för större format och info om fotografen

Bilder

Videopresentation

Hitta hit

Liseberg AB

Örgrytevägen 5
40222 Göteborg

Information

Kontaktinformation

Liseberg AB
Sofierogatan 5
402 22 GÖTEBORG

031-400 100
https://www.liseberg.se/

Öppettider
Se Lisebergs webbplats för aktuella öppettider,
https://www.liseberg.se/oppettider/

Prisuppgifter
Se Lisebergs webbplats för aktuella priser,
https://www.liseberg.se/biljetter-priser/