Enduro-Safari på Gotland

Tycker du att tjusningen med motorcyklar är frihet? Att kunna sticka iväg på hojen längs vilda stråk, smyga runt på mindre vägar och upptäcka platser som inte så många känner till? Bär du på ett frö av upptäckarlust? Undrar du alltid vad som finns bakom nästa kurva? Är du nyfiken på Gotland och längtar till vidsträckta stränder, raukar och mysiga skogsgläntor? Om du dessutom gillar grus, tallbarr, sten, sand och ringlande bäckar; då kommer du att älska att få åka runt på Enduro-Safari med Bertil Marcusson!

Längs slingrande grusvägar tar du dig runt på ett Gotland få har sett. Turen innehåller naturscener, motorcykelåkning, glada kamrater och äventyr. Du får tillfälle att testa lite körteknik anpassat efter din egen nivå.

Bilderna
Foto: Mcraft.se

Program
När du följer med på den här turen har du allt det praktiska fixat med boende, mat och vägval. Du tar med egen mc eller hyr. Du väljer själv svårighetsgrad på åkningen. Med Berra som guide kommer du direkt till de rätta vägarna, har ständig tillgång till expertkompetens och får höra en del berättelser från hans tävlingsåkande. Det här är mannen vars motto är “Var Glad”.

Observera att det som följer är ett exempel på program för mina vanliga turer som är öppna för alla. Jag anpassar alltid detaljerna in i det sista beroende på deltagare, väder, årstid och liknande. Mina turer blir som bäst när de känns nya både för mig och deltagarna.

Ankomst till Visby på eftermiddagen, inkvartering för två nätter i hotell alternativt toppmoderna stugor i Visby med omnejd.

• Samling och genomgång av aktuell tur i mitt upplevelsecenter.
• Mc och personlig utrustning till de som inte kommer med egen mc.
• Kaffe med Svärmors bullar.
• Kort genomgång av säkerhet och praktiskt körteknikprov.

Första kvällen kör vi ca 6 mil under 2-3 timmar på ganska tekniskt och krävande underlag, möjlighet att välja svårighetsgrad finns.

Vi avrundar körningen med ett intressant besök hos Träkumla Rom, där vi äter rejäl husmanskost och får en visning av destilleriet av ägaren själv. Lukta på dryckerna går bra, men det blir inget smakprov, för vi har ännu lite körning kvar innan det bjuds dusch och relax på hotellet.

Andra dagen startar efter frukost med att vi rullar iväg redan klockan 8. Vi har då ca 25 mil framför oss av härliga grusvägar, skogsvägar, kraftgator och lite till… Vi kommer förutom rolig körning att se naturskönt Gotland som få har sett. Vi stannar för att fika och äter riktigt bra mat, serverad på gourmetrestaurang eller kanske från kocken själv ute i det gröna – men det kan också bli på något oväntat ställe…

Mot sen eftermiddagen är det dags för det sedvanliga safarimomentet där vi “skjuter hagel och träffar kompisar” som min farfar brukade säga… Vi siktar dock bara på lerduvorna. Därefter bastu, relax och lättöl för den som orkar. Efter mummning åker vi in till kulturarvstaden Visby och avnjuter en energirik middag i glada vänners lag.

Tredje dagen kör vi ca 20 mil på exceptionellt sevärda vägar, vi besöker Gotland Ring och den som känner sig manad kan få göra ett försök på vår 13 miljoner ton tunga hög av grus.

Vi följer kusten, men månar om våra hällmarker och hinner även med ett och annat specialprov för de som ännu har ork över för riktig enduro. Vi avrundar med á la carte på den undangömda men ändå världskända Fabriken Furillen, där vi njuter av atmosfären, äter kungligt och samlar oss för returen till Visby på blandade småvägar.

Väl i Visby avslutas turen och du som har hyrt mc och utrustning kan bara släppa allt och få skjuts i Berras Upplevelsemobil tillbaka till ditt vanliga liv.

Varmt välkommen till en upplevelse utöver det vanliga! (eller som mina kamrater brukar säga; “utöver det normala”…)

Pris: Inkl.allt, 7990 kr
Pris: Tar med egen mc, 5990 kr
(Med reservation för att prisbilden kan ha förändrats sedan denna presentation lades upp på ListItSweden.se. Kontakta företaget för aktuella priser eller se hemsidan nedan..)

Kontakt:
Bertil Marcusson
Gamla Hamnterminalen
Färjeleden 2
621 57 Visby
Telefon: +46 704 13 63 80
E-postadress: berra@mcraft.se

Om du vill resa med ett gäng kompisar, minst 5 personer, diskuterar jag gärna skräddarsytt program i enlighet med era önskemål!

Mer information: http://www.mcraft.se

Bilder

Hitta hit

Färjeleden 2
621 57 Visby

Information

Kontaktinformation


Färjeleden 2
621 57 Visby