Eriksberg Vilt & Natur – NORDENS STÖRSTA SAFARIPARK

Safari på djurens villkor

Eriksberg är ett naturreservat utanför Åryd i Karlshamns kommun och fastigheten består av 1 348 hektar, varav 409 hektar vatten. Den inhägnade delen är cirka 925 hektar, vilket innebär att Eriksberg är ett av norra Europas största vilthägn och Nordens största safaripark. De olika verksamhetsområdena på gården är hotell, restaurang, butik, konferens, event, turism, skog, naturvård och jakt. Eriksberg ägs sedan 2008 av Mellby Gård.

Safarituren

Här vandrar vilda visenter, kron- och dovvilt, davidshjortar, vildsvin och mufflon fritt omkring tillsammans. Under sommaren finns det möjlighet att köra en safaritur med egen bil och se djuren i vårt unika kustlandskap med lummiga ädellövskogar. Safarituren, som är cirka tio kilometer lång, körs antingen med egen bil eller som förbokad tur med någon av våra kunniga guider. På Eriksberg finns även ett rikt fågelliv samt ett av världens största bestånd av den fridlysta röda näckrosen. Om du har tur får du se havsörnen!

Ladda ner Eriksbergs safariapp!
För dig som kör vår safarislinga med egen bil har vi en app som guidar dig och förstärker upplevelsen.

LADDA NER FRÅN GOOGLE PLAY
LADDA NER FRÅN APPSTORE

En lugnare värld

Att köra in genom grinden till Eriksberg är som att komma till en lugnare värld. Här möter ni det vilda livet på djurens villkor. All verksamhet grundar sig i att främja och bevara djur- och naturlivet samt den biologiska mångfalden. Eriksberg är mer än safari – Eriksberg är en helhetsupplevelse kring djur, natur, logi och gastronomi. I den vackra miljön finns byggnader från fem århundraden som inrymmer förstklassigt hotell, restauranger, konferenslokaler, vinkällare och gårdsbutik med försäljning av viltprodukter, fritidskläder, inredningsartiklar samt kafé.

Öppettider i Safariparken
25 mars–31 maj 12.00–16.00
1 juni–27 augusti 12.00–18.00

Besökare har möjlighet att stanna i safariparken två timmar efter sista insläpp. Möjlighet finns att boka guidad safari. I våra hotellpaket ingår entré till parken ovanstående period.

Bilderna
Klicka på bilderna för större format och info om fotograf

Bilder

Hitta hit

Guöviksvägen 353
37496 Bräkne-Hoby

Information

Kontaktinformation


Guöviksvägen 353
37496 Bräkne-Hoby

+ 46 (0) 454 56 43 00
https://www.eriksberg.se/

Öppettider
SAFARIPARK
25 mars-31 maj 12.00-16.00
1 juni–27 augusti 12.00–18.00
Möjlighet finns att boka guidad safaritur ➞

HOTELL
Frukost 7.30–10.00
Öppet för rumsreservation alla dagar på året

Prisuppgifter
Se webbplats för aktuella priser;
https://www.eriksberg.se/om-eriksberg/#entrepriser