Fantastiska cykelresor på Öland och i Kalmartrakten

Våra resor finns med olika inriktningar: natur, kultur, historia och matupplevelser. Cykelvägarna, boendet och besöksmålen som ingår är noga utvalda och till varje tur finns detaljerade cykelkartor och guidematerial med information om sevärdheter, konst och kultur längs vägen. I alla turer ingår hyra av cykel, hjälm, packväskor, entréer till intressanta besöksmål, noga utvalt boende och god mat.

NÅGRA AV VÅRA ERBJUDANDEN:

Kalmarsund – från slott till herrgård

3 dagar, 2 nätter. 105 kilometer med start i Kalmar.

4 dagar, 3 nätter. 155 kilometer inklusive tillägg en dag i Slöjdriket.

Under turen upplever du Kalmar och Södra Möre. Kalmar med spännande renässansslott, vackra parker, intressanta kulturkvarter, fina cykelvägar och bra boende centralt vid Kalmarsund. Södra Möre med härliga cykelvägar söderut till Stufvenäs Gästgiveri. Längs vägen passera du små pittoreska byar och sjöfartssamhällen, vackra gårdar, historiska sevärdheter och vacker natur. Du bor på hotell Packhuset i Kalmar och i herrgårdsmiljö på Stufvenäs Gästgiveri, äter gott och kan koppla av med bastu och relax innan du njuter av kvällens goda måltid.

Läs mer om Kalmarsund – från slott till herrgård på hemsidan nedan.

Orkidéresan

3 dagar, 2 nätter. 76 kilometer med start i Färjestaden på Öland.

Orkidéerna blommar från mitten av maj – juli beroende på art och växtplats.

Turen går i världsarvet Södra Ölands odlingslandskap, över Stora alvaret och genom flera naturreservat. Njut av det öppna landskapet och upplev Öland under olika årstider – våren med sprakande blomsterprakt och flyttfåglarnas ankomst, sommaren med dofter av blommande timjan på Stora alvaret, hösten med varma hav och ett lite lugnare tempo. Du bor på vandrarhem med naturskönt läge nära Kalmarsund och på Bo på lantgård i en genuin ölandsby.

Upplev och njut av vårens blomstertrakt och blommande orkidéer.

Mellersta Öland – Öland från kust till kust

4 dagar, 3 nätter. 135 kilometer med start i Färjestaden på Öland.

En härlig cykelsafari som lockar med vacker natur och skön avkoppling när du kommer fram. Upplev mellersta Öland med flera naturreservat, Borgholms slott och Solliden, kungafamiljens sommarslott, sommarstaden Borgholm och pittoreska byn Himmelsberga med sina vackra Ölands gårdar. Du bor på Bo på lantgård, hotell i Borgholm och avslutar med en natt på Halltorps Gästgiveri där du varvar ner efter en spännande cykeltur med fri tillgång till relaxavdelning och spa. På kvällen serveras en härlig trerätters gästgivarmeny.

Över Alvaret – södra Öland

4 dagar, 3 nätter. 143 kilometer med start i Färjestaden på Öland.

Du cyklar i världsarvet Södra Ölands Odlingslandskap över Stora alvaret till södra udden med Ottenby fågelstation och fyren Långe Jan.

Under turen passeras idylliska byn Vickleby med Carl Malmstens Capellagården och en härlig trädgård, unika radbyar, Stora alvaret som är ett av världens mest säregna kulturlandskap, Eketorps borg och Ottenby kungsgård med anor från 1100-talet. Du bor på vandrarhem med naturskönt läge, Gammalsbygården och hotell Allégården med tillgång till pool.

Läs mer om Över Alvaret – södra Öland på hemsidan nedan.

Alla bilder, Foto: Karin Westberg

Kontakt:
Karin Westbergh
Westbergh Upplevelser AB

S Malmgatan 7, 392 34 Kalmar

Telefon: +46(0)76 212 90 17 (Mån-Fre 8.00-17.00)

Mer information: http://www.visitkalmaroland.com/

Bilder

Hitta hit

Smålandsgatan 26
392 34 Kalmar

Information

Kontaktinformation


Smålandsgatan 26
392 34 Kalmar