Flottsbro Friluftsområde

Nu öppnar Flottsbrobacken
Kylan och den stora mängden natursnö som fallit gör att Flottsbro kommer att kunna öppna backarna redan i morgon på Luciadagen.

– Vi känner oss laddade och jobbar för fullt. Nu ska vi bara trycka på startknappen, säger Andreas Häggqvist, anläggningschef på Flottsbro.

Under premiärdagen får skidåkande lucior, tomtar och pepparkaksgubbar 20 procents rabatt på åktiden.

Snökanonerna går på max och det råder en febril men koncentrerad aktivitet med ett mål: öppning för säsongen. Flottsbro brukar annars öppna backarna kring jul.

– Kylan gör att vi kan tillverka mycket snö, men för att kunna öppna en backe behöver vi minst 50 centimeter packad snö, annars slits underlaget för fort. I dagsläget ser det ut som att vi kommer att kunna öppna hela Tävlingsbacken och Stora backen från halva avstigningen, berättar Andreas Häggqvist.

Nytt för i år är att inbitna skidåkare kommer att kunna hyra de allra senaste nyheterna inom skidutrustning på Flottsbro. I samarbete med K2 kommer det att finnas ett Rocker Testcenter på plats.

Flottsbrobackens öppettider under december:

13-14 december: 17-21

15-16 december: 9-15

17-20 december: 17-21

21-23 december: 9-15

24 december: stängt

25 december: 11-18

26-30 december: 9-18

31 december: 9-15

Om Flottsbro Friluftsområde

Flottsbro Friluftsområde är med sina attraktioner ett av Stockholms mest välbesökta friluftsområden.

Här finns länets högsta skidbacke, ett härligt naturbad, vandringsleder, lekplatser och många andra friluftsmöjligheter som är öppna för dig året runt! Flottsbro är inte bara ett friluftsområde utan här finns även attraktivt boende för turister på Stockholm SweCamp Flottsbro. Här erbjuds uthyrningsstugor i många storlekar och prislägen samt en stor campingplats med fullservice hela året.

Följ Flottsbro på:

http://www.flottsbro.se/

http://www.facebook.com/flottsbro.se

https://mobile.twitter.com/flottsbro

 

Besöksadress
Flottsbro Friluftsområde
Häggstavägen 20
141 32 Huddinge

Bilder

Hitta hit

Häggstavägen 20
141 32 Huddinge

Information

Kontaktinformation


Häggstavägen 20
141 32 Huddinge