Flykten till Ravundbergen

Avslutat för sommaren 2012 – Välkommen tillbaka 2013!

Destination Ragundadalen, Scenkonstbolaget, Estrad norr, Ragunda Amatörteater-sällskap och Teater Oberon har glädjen att presentera en alldeles rykande färsk pjäs av Sven Wollter i Döda Fallet med premiär på midsommarafton 22/6 2012.

I sommar kommer den unika vridläktaren åter att snurra i Döda Fallet, Jämtland. Efter succén med ”En Midsommarnattsdröm”, som gick för fulla hus 2010 och 2011 blir det nu en ny stor produktion i Ragundadalen där Sven Wollter håller i pennan för den nyskrivna pjäsen ”Flykten till Ravundbergen”.

Pjäsen bygger på välkända berättelser och legender som går så långt bak som till bibeln och som använts i många sammanhang. Det blir en spänningsfylld och berörande äventyrshistoria med mycket sång och musik och med starka inslag av underfundig humor där vi följer tjänsteflickan Valborg som flyr med ett barn hon räddat undan soldater i ett krigshärjat Jämtland under en tid där norrmän och svenskar slogs om herraväldet.
Vi får se godhet kontra ondska, mod mot feghet, medkänsla mot själviskhet, givmildhet mot girighet och hur förnuftet och kärleken segrar i en galen värld.

För regi svarar Karl Seldahl
Medverkande: Ingmar Virta, Kim Anderzon, Mikael Rahm, Kajsa Linderholm,
Yngve Dahlberg, Anders Öhrström, Karin de Frumerie, Anders Tolergård samt löst folk från bygden. Musik: Lasse Sörlin

Biljetter finns på www.ragundadalen.se från och med den 1 mars.

Se också www.dodafallet.nu

Kontaktperson produktionen: Gunmarie Persson Ragundadalen Turism 0696-68 20 90

Bilder

Hitta hit

Döda Fallet Västerede
840 73 Bispgården

Information

Kontaktinformation


Döda Fallet Västerede
840 73 Bispgården