Glaskogen – Naturreservat

Glaskogen erbjuder upp till 300 km vandringsleder i olika längder, allt från en rundtur på några timmar till veckoturer !

Ett underbart naturreservat med ca 300 km vandringsleder. Allt från rundturer för några timmar till veckolånga turer Med övernattningsmöjligheter i vindskydd, övernattningsstugor eller lägerplatser. Fina kanotleder och en mängd sjöar med drickbart vatten. Bra fiskemöjligheter  Naturskön camping i Lenungshammar. Stuguthyrning.

Äventyret väntar
Drömmen om en total naturupplevelse i en stilla och rofylld miljö uppfylls i Glaskogens Naturreservat. Glaskogen ligger i gränstrakterna mellan Arvika, Eda, Säffle och Årjängs kommuner i Västra Värmland. Upplev det 28 000 ha stora området med slingrande vattendrag, stora och små sjöar och vidsträckta skogar. Skogen är privatägd, så här bedrivs även ett modernt skogsbruk.

Vandra på Glaskogen – Med lite tur kan du höra vargens ylande på natten!
Välj att vandra längs någon av de totalt 300 km långa vandringslederna allt från en kort förmiddagstur upp till veckoturer – utan att behöva gå på samma led två gånger. Om du går på en längre tur, kan vi nästan lova att du får se älg. Hare, räv, rådjur, grävling och lodjur är också vanligt förekommande. Med lite tur kan du höra vargens ylande på natten. Under snörika vintrar prepareras ett 5 km långt skidspår med utgångspunkt från Lenungshammar. För att övernatta i vindskydden och i stugorna, och för att använda sig av lägerplatserna, behöver man Glaskogskortet. Finns bl a att köpa på Arvika Turistbyrå och i Lenungshammar.

Kanotleder
80 sjöar med fina möjligheter till fiske och unika naturupplevelser. Fiskekort krävs. För dig som tycker om att paddla finns fina kanotleder som går genom flera av reservatets närmare 80 sjöar med fina möjligheter till fiske och unika naturupplevelser. Under kalla vintrar fryser sjöarna och isarna i området passar utmärkt för en tur på långfärdsskridskor eller för pimpelfiske. Prova på att tälta ute i området, övernatta under bar himmel, sova i vindskydd eller utnyttja övernattningsstugorna.

Informationscentral
I Lenungshammar finns informationscentral med camping, minibutik, servering, kanot- och cykeluthyrning, serviceanläggning för dusch och tvätt samt en lekplats för barnen. Vi har också en fin Natur- och kulturstig som startar vid Herrgårdsbacken. Stigen är promenadvänlig och passar även bra för barnvagnar.

Camping
För dig som vill bo i husvagn finns campingplatsen i Lenungshammar med fina husvagnsplatser inbäddade i skogen endast ett stenkast från sjön Övre Gla. Vill ni bo i tält på campingen och ha nära till bekvämligheter rekommenderar vi tältplatsen belägen intill dammen vid informationscentralen.

Bo i stuga
Det finns också stugor att hyra i Lenungshammar, både camping- och självhushållsstugor samt stugor för privat boende ute i reservatet. Skräddarsy er egen upplevelse eller låt personalen på informationscentralen hjälpa er med boende och förslag på aktiviteter.

Bilderna – Klicka på dem för större format!

Bilder

Hitta hit

Arvika S
67020 Glava

Information

Kontaktinformation


Glaskogen
670 20 Lenungshammar

0570-440 70
https://glaskogen.se

Öppettider
Alltid öppet.
Reservatsregler, se;
https://glaskogen.se/om/reservatsregler.html

Prisuppgifter
Se aktuella priser på "GLASKOGSKORTET"
https://glaskogen.se/om/reservatsregler.html