Haurida Skogshästsafari

Rid ut med ett litet mysigt turridningsföretag i Haurida socken på det Småländska Höglandet!

Välkommen till en Levande Skogsbygd som bjuder på mycket vildmarkskänsla! Haurida är Aneby kommuns minsta Socken belägen på det Sydsvenska Höglandet.

Landskapet är kuperat och spännande med sina trollska skogar, hemlighetsfulla skogssjöar, förrädiska mossar och doftande blomsterängar. Bland dess invånare märks både by-orginal & vilda djur.Små ödebyar viskar om människoöden. De gamla oxstigarna visar oss deras väg..

Haurida Skogshästsafari är ett litet turridningsföretag som har bidragit till att sätta Haurida på världskartan. Det har som riktlinje att verka i det lugna och bidra till en levande lands-bygd som skall räcka länge. Företaget startades 1995 av Lena Dahl som även driver Tjonga spa hemma på gården i Stora Galthult.

Hästflocken utgörs av Nordsvenska brukshästar,Nordsvenska kallblodstravare och Nordsvenska ardennerkorsningar.Alla är barfotahästar som går ute i storflock hela året med fri tillgång till mat. Hästarna har funnits länge på gården så flocken är mycket harmonisk. Vi får alltid beröm för våra hästar:”Vilka lugna och fina hästar!” “Helt underbara hästar!” “Va pigga dom är!” är några av de omdömen vi ofta får höra.

Vi välkomnar både vana och ovana ryttare!

Allmän information
Välj mellan kortare och längre turer: från 1- timmes till 2- dagarsturer med övernattning.

Telefon; 0703739588
E-post: info@skogshastsafari.se

Webbplats; http://www.skogshast.se/

KARTA, Haurida Skogshästsafari,Lindforsa,Stora Galthult,578 92 Aneby

Bilder

Hitta hit

Stora Galthult
578 92 Aneby

Information

Kontaktinformation


Stora Galthult
578 92 Aneby