Hovfjället

Utförsåkning på Hovfjället är alltid en upplevelse, oavsett hur skidvan du är. Alla våra 15 nedfarter är planerade med hänsyn till den naturliga miljön och här hittar både nybörjaren och den erfarne passande utmaningar.

Du börjar alltid på toppen av berget, vilket betyder att du startar dagen med att åka skidor. Det väl utbyggda liftsystemet tar dig sedan snabbt tillbaka upp.

Hovfjället är toppen – för hela familjen!

Barnens fjäll
Har du små barn med dig erbjuder Hovfjället en extra trygghet i och med att barnens backe slutar precis vid restaurang och värmestuga.

Snowboard
Hovfjället passar utmärkt för snowboardåkning. De varierande backarna och naturen inbjuder till lekfull åkning. Förra året blev vår nya funpark mycket uyppskattad. Nu har vi byggt etapp två.

Dreampark
Föra säsongen öppnade vi en helt ny, större och häftigare Dreampark. Bland annat genom att Bäverlutet breddades rejält. Gillar du hopp och räcken får du inte missa detta.

Mer om Hovfjället:
Sveriges sydligaste fjällnatur

Fjällnatur nära dig! Det är enkelt att ta sig till Hovfjället. Sveriges sydligaste fjäll ligger bara 35 mil från Göteborg, Malmö 63, Karlstad 12, Oslo 18 eller Stockholm 42 mil. Du kör på bra vägar och hela familjen kommer hit utvilad och på gott humör efter bara några timmar.

Väljer du Hovfjället har du den svenska fjällvärlden på behagligt avstånd var du än bor i södra Sverige. Du tjänar minst en resdag och hinner med flera skidsemestrar varje vinter.

Snösäkert
Det är en speciell känsla att åka i natursnö. På Hovfjällets har vi alltid gott om snö både i och utanför backarna, även vintrar då det kan vara snöfattigt på andra håll. För säkerhets skull har vi ändå ett utbyggt snösystem. Snösäkrare än Hovfjället blir det inte.

Vi har nästan alltid över en meter snö under vintersäsongen!

Barnvänlig temperatur
En annan stor fördel är den jämna, behagliga temperaturen som Hovfjället har hela säsongen. När termometern pekar på minus 25-30°C nere i dalen är det sällan mer än minus 8-10°C på fjället. Det är viktigt för en lyckad semester, inte minst för barnfamiljer.

Sveriges bästa anläggning
Resemässan När & Fjärran har tillsammans med rese- och turistbranschen instiftat tävlingen Holiday of the Year Award. 2001 röstade svenska folket fram Hovfjällets skidanläggning till Sveriges bästa anläggning/hotell.

Hovfjällsgruppen vann Stora Turismpriset
Stora Turismpriset 2005 gick till Hovfjällsgruppen Ekonomisk Förening. Vid en cermoni på Quality Spa & Resort Selma Lagerlöf i Sunne mottog föreningen Värmland Turistakademiens pris.

Kontakt
Adress: Hovfjället AB
Överbyn 63
685 94 Torsby

Telefon: 0560-313 00
Väderinfo: 0560-310 65
Restaurangen: 0560-310 00
Fax: 0560-312 35
E-post: info@hovfjallet.se

Bokning
boende: Tel 0560-145 45
karleric@hovfjallet.se
eller
Torsby Turistbyrå
Tel 0560-105 50
turist@torsby.se

Mer information: http://www.hovfjallet.se/

Bilder

Hitta hit

Överbyn 63
685 94 Torsby

Information

Kontaktinformation


Överbyn 63
685 94 Torsby

http://www.hovfjallet.se/