Hundspannstur med Aurora Borealis Adventures

Hike, Come gee, haw over, låter säkert som rena grekiskan för er, men efter en hundspannstur hos oss så förstår ni dessa kommandon lika bra som våra hundar. Vi har lärt tusentals personer att köra hundspann. Nu är det er tur!

Kom till oss och upplev tjusningen med att glida fram bakom ett hundspann genom ett Lappland och Västerbotten i vinterskrud. Varje hundspannstur med Aurora Borealis Adventures är en upplevelse som ej kan beskrivas, utan den måste upplevas på plats. Sittandes i nya fina slädar eller körandes ert eget spann är denna upplevelse total. Turerna går efter leder som är väl preparerade i allmänhet och genom ett landskap som tar en med häpnad.

Övernatta i en varm och mysig stuga eller lappkåta längs med spåret och facineras av Norrskenets dans på den stjärnklara himlen, möt renhjordar som färdas över milslånga myrar och njut av tystnaden som ibland upplevs som skrämmande.

Alla våra turer leds av professionella guider med mångårig erfarenhet av hundspannskörning och våra guider brinner av iver att få låta er ta del av den vildmark och de vilda djur som finns här uppe, t ex stöter vi nu som då på älgar, renar, rävar, tjäder, orre och under vårvintern en och annan kungsörn.

Maten är baserad på ekologiska råvaror som kommer från närområdet. Köttet, fisken mm kommer från gårdar/företag närbelägna så vi är säkra på att djuren har det bra. Detta är viktigt för oss. Specialkost är inga problem för oss men måste beställas vid bokningstillfället.

Som gäst på våra turer kan man välja mellan att köra sitt eget hundspann med 4-6 hundar, eller bara luta sig tillbaka och njuta i en stor släde och överlåta det hårda arbetet till våra guider. För att göra det enkelt för Er så har vi delat in våra turer i olika svårighetsgrader från 1-4.

Musher 1 – inga krav

Musher 2 – normal kondition

Musher 3 – för dig som tränar 1-2 dar/vecka

Musher 4 – för dig som är vältränad

Hundarna, våra ärade medarbetare gör er tur än mer minnesrik. Dessa glatt jobbande hundar välkomnar er med ett ivrigt skällande när ni kommer till vår kennel och kommer liksom tjurarna i Ferdinand att göra allt för att ni just ska välja just dem.

När vi sedan selat upp dem framför släden och släpper alla bromsar så är tystnaden total med undantag för medarnas framfart över snön.

Vi erbjuder turer från ca 1 timma till flera dagar.

Vi kan också erbjuda er hundspannstaxi direkt från flygplatsen i Lycksele till centrum eller direkt ut i vildmarken.

Beroende på snötillgång så sträcker sig vår säsong från senare delen av November till mitten av April.

Välkomna till en härlig upplevelse.

Kontakt:
Aurora Borealis Adventures
Ekorrsele 35, S-922 91 Vindeln, Västerbotten, Sweden
Phone +46 0933 630 55
Mob +46 730 933 076
Mob +46 705 799 338

Email: info@auroraborealis.nu

Läs mer på deras hemsida. Där får du mycket mer information! http://www.auroraborealis.nu

Bilder

Hitta hit

Ekorrsele 35
922 91 Vindeln

Information

Kontaktinformation


Ekorrsele 35
922 91 Vindeln

http://www.auroraborealis.nu