Hundspannsturer med The Silent Way

OBS! Klicka på huvudbilden för större format….

Letar Du efter hundspannsäventyr eller fjälläventyr – Välkommen till The Silent Way i södra Lappland. Upplev Norrskenet, Midnattssolen, friheten på fjället och tystnaden i skogen Kom närmare naturen, vildmarkens vida (och vita) vidder.

Vi bor i södra Lappland, mellan Storuman och Tärnaby, i en liten by som heter Umnäs, vackert belägen vid Gardfjällets fot. Kom hit på Din äventyrssemester, vår specialitet är långturer med hundspann där Du kör Ditt eget spann, men vi har även andra aktiviteter – skidtolka efter hund, hästridning, fjällvandra med packhund, fjällfiske, skidåkning och snöskoterutflykter.

Du har också den stora möjligheten att få vara med och träna + tävla! med ett ”eget hundspann” från The Silent Way. Vi tar även emot stora grupper och konferensgrupper, vill Ni uppleva något alldeles extra så har Ni kommit rätt!

Våra hundar är Alaskan Huskies. I januari har de redan sprungit 150 mil av de 550 mil de normalt gör på en säsong. De har sina egna namn, som de lystrar till när du ropar. Hundarna är mellan två och nio år gamla.

Det dom helst av allt vill, är att få springa och dra dig dit du vill – genom snöstormar, kalla vinterdagar när norrskenet spelar för dig eller varma och soliga dagar när fjället visar sin vänliga sida.

Huskies är tillgivna, vänliga och njuter av all den uppmärksamhet du ger dom.

Första och sista dagen kommer Ni att övernatta i Umnäs. Ni får sova i stuga eller på vårt trevliga hotell. Under turens gång sover vi i enkla och mysiga fjällstugor, en del har elektricitet och rinnande vatten. Om inte, så hämtar vi klart fjällvatten och värmer upp stugan med en sprakande och hemtrevlig brasa.

Alla stugor har sängar. På en del turer sover vi ibland på hotell. Om Ni önskar och vädret tillåter kan vi även övernatta i tält någon natt. Måltiderna är hemlagade av lokala produkter. Din aptit kommer att vakna av den friska luften och Din fysiska aktivitet. Maten smakar mera.

Vi kan garantera att Du inte behöver vara hungrig på våra turer. När Du drömmer om naturen… djupa skogar… stolta fjällbjörkar… vidsträckta myrar… kalfjäll med djupa dalar… rena fjällsjöar… med öring och röding… frustande bäckar där du dricker vatten ur din kupade hand… på vintern knarrar snön under dina steg och kylan knäpper i träden… Tills solen går upp… Här är den naturen!

Alla bilderna: Foto, Catrine Anderback, The Silent Way

Kontakt:
Catrine Anderback & Kenneth Gjemmestad
The Silent Way Nordic Wilderness Adventures
Info@silent-way.com
Tele: +46 (0) 951 520 43 eller mobil +46 732771640
Umnäs 48 S-92397 Lappland – Sverige

Mer information: http://www.hundspannsturer.com/

Bilder

Hitta hit

Umnäs
923 97 Umnäs

Information

Kontaktinformation


Umnäs
923 97 Umnäs