Inlandsbanan

Foto; Inlandsbanan. OBS! Klicka på huvudbilden för större format.
Inlandsbanan sträcker sig från Kristinehamn i söder till Gällivare i norr – hela 130 mil järnväg. Ett tips är att vända på färden, börja i Gällivare och avsluta i Kristinehamn eller varför inte resa tur och retur?

Det finns gott om tid att njuta av resans alla upplevelser och du kan skapa din egen resa helt efter egna önskemål och intressen. Inlandsbanan är en resa för avkoppling, upplevelser, möten mellan människor och det naturen bjuder på. En resa att minnas …

Att resa med Inlandsbanan liknar nog inget du tidigare gjort. Det är ett spännande och annorlunda sätt att utforska det svenska inlandet och inte minst det samiska kulturarvet.

Ett alternativ är Inlandsbanan & Hurtigrutten

Skog och hav!

Resan som börjar i Dalarna, i hjärtat av Sverige, tar dig sedan genom Orsa Finnmark upp mot fjälltoppar, urskogar och glaciärer där renen är ett naturligt inslag i detta vilda landskap. Norrut, förbi Polcirkeln, förbi Sveriges nordligaste stad, och ända ut till norska kusten går tågresan som förvandlar ditt fönstertittande till direktsänd naturfilm. Ombord på anrika Hurtigruten får du sedan andas härlig sjöluft hela vägen ner till Trondheim. Fjordarna gnistrar klarblå mellan höga fjäll, måsarna skriker i skyn kring de små fiskelägena och Trollfjorden gör verkligen skäl för sitt namn.

Bild, Hurtigrutten – Foto: C.H/Innovataion Norway

Det här är en mycket populär paketresa, så boka i god tid för att vara säker på att få plats.

Välj om du vill starta din resa i Mora eller i Östersund.

Kontakt:
Besöksadress: Östersunds Centralstation
Box 561 Östersund 831 27
Telefon: +46 (0)771-53 53 53
E-post: info@inlandsbanan.se

Läs mer på www.inlandsbanan.se

 

Bilder

Hitta hit

Box 561
831 27 Östersund

Information

Kontaktinformation


Box 561
831 27 Östersund