Isaberg storsatsar på ny året runt-rodelbana vid berget

Rodelbanan planeras att invigas den 1 juli 2019
Med ett nytt sportigare koncept har Isaberg de senaste åren utvecklats i rekordtakt. Fler besökare under en större del av året och nya populära aktiviteter har lyft både omsättning och resultat. Nu tas nästa steg i utvecklingen med en rekordartad investering i en rodelbana på berget. Rodelbanan kan likställas med en spännande naturvariant av t ex en berg-och-dalbana på Liseberg.

Den projekterade rodelbanan blir en kilometer lång och anläggs tillsammans med en tillhörande lift vid Sportcentret i stugbyn till en kostnad av 18,5 miljoner. Sommarrodel är en naturnära fartupplevelse som blivit mycket populärt i Alperna. I Sverige blir denna typ av ”rodel på räls” helt unik och befäster Isabergs ställning som en av Sveriges största destinationer för naturnära upplevelseaktiviteter.

Isaberg kan ha 150,000 skidgäster en bra vinter. Sommarsäsongen ligger trots kraftig ökning lite efter på runt 70,000 aktiva gäster. Syftet med rodelsatsningen är att lyfta sommarsäsongen ytterligare ett snäpp, men rodelbanan kan köras året runt och blir ett tillskott i utbudet även för vintergästerna.

”Det fina med den belysta rodelbanan är mångsidigheten”, säger Louise Söderlund, VD, om satsningen. ”Dels är den mörker och väderokänslig, och kan locka fler gäster under de lite lugnare vår- och höstveckorna, samtidigt som både sommaren och vintern får en spännande aktivitet till. Dessutom passar aktiviteten nästan alla.”

I den tvåsitsiga rodeln kan t ex mormor åka med det treåriga barnbarnet och det fungerar mycket bra för personer med olika funktionshinder att åka med ledsagare. ”Extra kul nu att ännu fler kan få uppleva den glädje av fart och äventyr i härlig natur, som blivit lite av temat för vår utveckling.”, avslutar Louise.

Info Rodelbanan:

1000 m, max hastighet 40 km/h, maxvikt 150 kg per rodel, 400 personer/h, automatbromsande, tidtagning, kameraövervakning.

Isaberg Mountain Resort är en sport- och fritidsanläggning med året runt-verksamhet. Vintertid är huvudattraktionen södra Sveriges största skidanläggning, med upp emot 150.000 gästbesök en bra vinter. Sommartid har anläggningen gått från naturnära, ganska stillsam rekreation till ett eldorado av sport- och äventyrsaktiviteter. Till exempel höghöjdsbana, Segway offroad, kanotpaddling, hinderbana och äventyrsgolf. I cykelkretsar har Isaberg etablerat sig som en destination för Mountainbike i södra Sverige, med en tävlingsklassad SM-bana, teknikleder, skogsleder av olika slag på och runt berget samt cykeluthyrning, kurser, tävlingar och event. Totalt har Isaberg över 250.000 besökare per år omsätter ca 70 miljoner och sysselsätter 26 fast anställda samt många säsongsarbetare. En stor del av sommarbesökarna är utländska turister och vintertid är runt hälften danska skidåkare.

Se även Isaberg vintertid här!

Alla bilder. Foto/Källa; Isaberg Mountain Resort

Bilder

Hitta hit

Isaberg Mountain Resort

Nissastigen
33027 Hestra

Information

Kontaktinformation

Isaberg Mountain Resort
Nissastigen
33027 Hestra

070-564 76 67
https://www.isaberg.com/sv/sommar

Öppettider
Receptionen
Måndag-Fredag 07-20
Lördag 08-19
Söndag 08-18