ISFESTIVALEN 2013 I UPPSALA – Sveriges största isskulpturutställning i stadsmiljö.

ISFESTIVALEN 2013 I UPPSALA – Sveriges största isskulpturutställning i stadsmiljö.

Fotograf; Dan Pettersson

Bilden ovan
Succén från 2011 är tillbaka när Isfestivalen nu återuppstår i centrala Uppsala 9-17 februari. Isfestivalen vill ge alla besökare, gammal som ung, en unik kultur-, natur- och sportupplevelse under en period då många människor väljer att stanna inomhus. Kom och upplev Uppsala i vinterskrud!

I Stadsträdgården växer en ny spännande skulpturpark skapad i is från Torne älv i Jukkasjärvi, Lappland, fram. När mörkret faller tänds den effektfulla belysningen som får de olika skulpturerna i Stadsträdgården och i staden att träda fram i vintermörkret. Från den 9 februari kan du se när de 14 konstnärerna börjar skapa sina skulpturer på plats. Missa inte en unik möjlighet att följa konstnärerna i den kreativa processen och se de olika skulpturerna växa fram ur de stora isblocken. I år har utställningen extra internationell glans då tre av konstnärerna kommer från Bulgarien, Holland samt England.

– Vi kommer också att bygga upp en islekplats för barnen i Stadsträdgården och under festivalveckan kommer Svandammen vara upplyst och öppen för skridskoåkning till musik. Dessutom bjuder två av Uppsalas konståkningsklubbar på uppvisningar på Svandammen och gratis skridskoskola på Studenternas, berättar projektledaren Andreas Haesert.

Under Isfestivalen genomförs även Vikingarännet som är världens största skridskolopp på naturis. Söndagen den 10/2 arrangeras loppet av Friluftfrämjandet och Svenska Skridskoförbundet.

Festivalen smygstartar på fredagskvällen den 8 februari då Sirius Bandy med samarbetspartners bjuder alla på fri entré till bandymatchen mellan IK Sirius och Västerås SK på Studenternas IP.

Isfestivalen genomförs av Uppsala kommun i samarbete med ICEHOTEL och Uppsalas näringsliv. För mer information om festivalen och programmet se www.isfestivalen.se.

Destination Uppsala AB
Stationsgatan 12
753 40 Uppsala

Hemsida: http://www.destinationuppsala.se/

Bilder

Hitta hit

Stationsgatan 12
753 40 Uppsala

Information

Kontaktinformation


Stationsgatan 12
753 40 Uppsala