Jul på Fredriksdal i Helsingborg

Bilderna ( Ej i ordning) OBS! klicka på huvudbilden för större format…
Byggnaden: Anna Alexander Olsson
Dalahastarna; Göran Örtegren
Spettekakan; Göran Örtegren

Klingande julmusik, historiskt julstök, genuint marknadsmyller och härliga julinstallationer – Den 6-8 december är det äntligen dags att börja julen med Jul på Fredriksdal. På Fredriksdal firar vi julen som man gjorde förr och i dagarna tre bjuds det på en traditionell julmarknad, underhållning och aktiviteter för hela familjen. Välkommen att njuta och delta i Skånes mysigaste julmarknad.

Jul förr och nu
På Jul på Fredriksdal har man chansen att komma i julstämning. Ett hundratal försäljare erbjuder dig de godaste delikatesserna till julbordet och högklassigt hantverk att lägga i klapparna under granen. På Fredriksdalsgårdarna tas man med på en resa tillbaka i tiden då man stoppade korv, rullade senap och stöpte ljus. Traditionerna och berättelser skapar den rätta julstämningen för hela familjen.

En aktiv julmarknad
Samtidigt som juldofterna ligger som ett täcke över området och juleljusen glimmar är Jul på Fredriksdal en möjlighet för besökaren att delta i julpysslandet och andra traditionsenliga aktiviteter. Ta med hela familjen och besök djuren i det julfina stallet, ta en tur med häst och vagn, låt barnen lämna önskelistan till tomten inne i logen, dansa kring granen, låt barnen pyssla i marsipanverkstaden eller ta del av floristtips och fantastiska kreationer i blomsterateljén. En julmarknad där besökarna och traditionerna tillsammans skapar den unika Fredriksdalsjulstämningen.

Upplevelsernas marknad
Förutom marknadens alla utställare och deras hantverk, julvaror och delikatesser är Fredriksdal platsen för upplevelser. Det blir till exempel julutställning, traditionsenlig juldukning i Kulturmagasinet, magiska julsägner på Lillarydsgården, julkortstryck och visning på Grafiska museet, brödbak i norra herrgårdsflygeln och stämningsfull julmusik på gator och i gränder.

Julen på Fredriksdal är en riktig julklassiker och för många så är det där julen börjar. Förberedelserna tar sin början, klapparna köps, barnens förväntningar byggs upp och framför allt knyter vi ett stort rött band runt de traditioner julen för in i våra hem.

Missa inte heller Julutställningen i Herrgården, Ritch ratch filibom bom bom! En påhittig, traditionsrik, nymodig och vacker julpyntsinstallation med många infall att inspireras av.

Jul på Fredriksdal 6-8 december
Fredag 13:00-19:00
Lördag och söndag 11:00-18:00
www.fredriksdal.se

Bilder

Hitta hit

Fredriksdal museer och trädgårdar

Gisela Trapps väg 1
251 89 Helsingborg

Information

Kontaktinformation

Fredriksdal museer och trädgårdar
Gisela Trapps väg 1
251 89 Helsingborg

http://www.fredriksdal.se