Jul på Liseberg 2015

Foto; Stefan Karlberg, Liseberg – OBS! Klicka på huvudbilden för större format…

Jul på Liseberg, med fem miljoner juleljus, julmarknad, isbana, julmat och attraktioner har i år öppet från 20 november.

PREMIÄR 20 NOVEMBER!
Julen på Liseberg glittrar av miljoner juleljus. Strosa runt i det varma skenet bland julmarknadens bodar, se den gnistrande isshowen och hälsa på i Tomtefars julverkstad. På restaurangerna serveras julens alla läckerheter och runt omkring i parken finns många vintervänliga karuseller att få upp värmen i. På 120 000 kvadratmeter samlas allt som hör julen till: snö, ljus, granar, julkörer, julbord och såklart julklappar. För att alla skall ha möjlighet att uppleva det vackraste Jul på Liseberg någonsin, håller parken öppet även i mellandagarna.

Att Jul på Liseberg ska hålla öppet även efter julafton är ett önskemål som framför allt göteborgarna framfört under flera år. Som en avslutning på jubileumsåret blir denna önskan verklighet för första gången. Den 26–30 december håller Liseberg mellandagsöppet med bland annat skridskoskola och musikfyrverkeri vid Stora Scenen.  Hotell Liseberg Heden erbjuder förmånligt specialpris inklusive entré till Jul på Liseberg från 495 kr/person alla dagar 26-30 december.

Familjerum
Vill du åka hit med familjen? Då erbjuder vi härliga familjerum med gott om plats för familjen (max 4 bäddar). Ring för att boka ditt familjerum tel: 031-750 69 10.

Också i år bjuder Jul på Liseberg på en mängd nyheter:

En av de största satsningar i år är området Gammaldags jul. Här flyttas besökarna raskt tillbaka till en miljö, som tagen ur en illustration i Kajsa Kavat eller Madicken. Mitt på torget tronar en 11 meter hög julgran och runt om den har en liten julmarknad vuxit upp. Här säljs karameller i strut, snus i krus, julkransar och specerier. En kör som sjunger julsånger bidrar till stämningen och i fjärran hörs bjällror och klapper från hästhovar.

För första gången firas också jul i Kaninlandet. Då kommer de vita kaninerna från Nordpolen ner till Liseberg för att hälsa på sina gröna kusiner. De gröna kaninerna passar då på att dekorera hela Kaninlandet så mycket som det bara går. Allt de kommer åt packas in i julklappspapper och granarna pyntas tills de nästan välter. Sedan firar kaninerna julafton om och om igen. Alla karuseller och berg- och dalbanor är igång och på Kvarnteatern bjuds det på barnföreställningen Julfest i Bergs bageri.

Jul på Liseberg 2015

Julmarknad
I de traditionella korsvirkesbodarna som utgör julmarknaden har 120 utställare som säljer allt som hör julen till flyttat in. Här finns bland annat sill, tomtar, glögg, ullsockor, fudge, cigarrer, ost, honung, keramik och chokladpraliner.

Kaninlandet
De vita kaninerna, med Julius i spetsen, kommer ner till Liseberg från Nordpolen varje jul för att hälsa på sina gröna kusiner. Detta firas stort – och varje dag för säkerhets skull. Här finns många spännande åkattraktioner för små och stora barn. Kom och prova hur det känns att köra flygplan i vinterkylan, se Kaninernas knasiga julpynt från ovan i Högspänningen och sladda runt på vinterväglag i Tuta & Kör.

Gammaldags jul
En av årets stora nyheter är den 10-talsdoftande julmarknaden längs Storgatan. Här finns, förutom massor av grangirlanger och röda rosetter och en jättelik torgjulgran, utställare som bland annat säljer kaffe, gammaldags konfektyr, dörrkransar, ost och pepparkakor. Vid Polkettenbron övergår stadsjulen till det lite ruffigare Hamnkvarteret.

Hamnkvarteret
Efter en promenad i stadsmiljö (Gammaldags jul) kommer man ner till hamnen och Hamnkvarteret. Här ligger båtar från när och fjärran förtöjda och sjömännen bränner gärna av ett musikmedley för den som vill lyssna. Kvacksalvarna drar runt i området och försöker sälja sina mirakelmediciner till förbipasserande. På Polketten finns ett soppkök, där fem kronor för varje såld soppa går till Stadsmissionen, och en second hand-butik.

Lappland
I Lapplandsområdet vid Balder finns kåtor, bodar, eldar, eldterrass och jojk. Och den bland Lisebergs gäster omåttligt populära maträtten Souvas – ett pitabröd fyllt med renskav, sallad, sås och lingon.

Tomtefars hus
Ta varandra i handen och vandra längs skogsvägen vid Kållerado fram till Tomtehuset. Där råder febrilt julstök inför julen och tomtenissarna har fullt upp med julklappstillverkning och att packa tomtens många julklappssäckar. Alla barn kan lämna sin önskelista till Tomtefar – eller varför inte lägga den i den magiska önskelistemaskinen…
På Julafton åker Tomtefar och renarna och hem till Nordpolen igen. Därför går det inte att åka slädtur i mellandagarna, men du kan fortfarande besöka Tomtehuset, där nissarna pysslar och fejar.

Rensläden
Niclas Alm kommer till Liseberg tillsammans med sina renar även i år. När Liseberg är öppet står renarna på udden i Kållerado och det går att åka på tur i rensläde måndag till torsdag.

Medeltidsbyn
I kungens läger vid Södra Entrén förbereds det för midvinterfest. Mat lagas, lyktor tänds, rustningar putsas och ljusstakar smids. Väpnarna och riddarna tränar inför den turnering som sedan urminnes tider anordnas vid midvintern. Här ordnas skattjakt och tornering (fäktning) alla dagar. Fredag till söndag bjuds det på gyckel och trolleri.

Isshowen
Den vita kaninen Julius bjuder tillsammans med konståkare ur den svenska eliten på den Lisebergsproducerade isshowen En julsaga på is. Tre år i rad har internationella experter utsett Lisebergs isshow till ”Bäst i världen”.

Nordens Ark
I Nordens ark, bredvid Slänggungan, bor grisar, får, getter, hönor och gotlandskaniner.

DesignTornet
I DesignTornet säljs designföremål och konsthantverk.

Attraktioner
26 attraktioner, de allra flesta i Kaninlandet, håller öppet under Jul på Liseberg.

Hela listan: Rabalder, Lilla Lots, Kaffekoppen, Tuta & Kör, Kaninresan, Cyklonen, Kaninlandsbanan, Hoppalång, Högspänningen, Flygis, Stampbanan, och Bushållplatsen Lisebergshjulet, Radiobilarna, Jukebox, Farfars Bil, Hissningen, Slänggungan, Sagoslottet, Flygande elefanter, Kristallsalongen, Ponnykarusellen, Slädturen (endast mån-tors), Skridskoåkning, Evert Taubes Värld.

Spel och lyckohjul
17 lyckohjul och 18 skicklighetsspel är öppna under Jul på Liseberg, till exempel Snögubben och Julsillen. Det finns också möjlighet att gå en Julfemkamp.

Liseberg är en av de ledande nöjesparkerna i Europa och erbjuder underhållning, attraktioner, restauranger och boende av högsta klass. Varje år tar parken emot cirka 3,2 miljoner gäster, vilket gör Liseberg till Sveriges mest besökta resmål.

Liseberg
Sofierogatan 5, Box 5053
402 22 Göteborg
Vår hemsida; http://liseberg.se/sv/hem/
Facebook; https://www.facebook.com/liseberg.se

Bilder

Hitta hit

Liseberg

Sofierogatan 5
402 22 Göteborg

Information

Kontaktinformation

Liseberg
Sofierogatan 5
402 22 Göteborg

http://liseberg.se