Julmarknad 15 nov – 1 dec på Tjolöholms Slott

EVENEMANGET ÄR AVSLUTAT FÖR I ÅR. VÄLKOMMEN TILLBAKA 2020!

Succé för årets julmarknad 2019!
Årets julmarknad på Tjolöholms Slott har lockat en rekordstor skara besökare.
Siffran stannade på över 31 000 besökare.
Nästan 5 000 fler besökare jämfört med föregående år!

Allt överskott från julmarknaden går till att bevara och utveckla godsets natur- och kulturvärden så att det finns tillgängligt för såväl dagens besökare som kommande generationer.

Tjolöholms Slotts julmarknad är en av de största i Västsverige, med ett hundratal utställare av hantverk och lokalproducerade matdelikatesser. Sedan 1987 har det varit julmarknad på godset! Hela godset glimrar av ljus och traditionsenligt julmys. I det julpyntade slottet tar tomtefar emot barnens önskelistor. Varje dag är det en rad programaktiviteter, bland annat den fantasieggande eldshowen. Blir du hungrig finns det många platser att äta sig mätt på, bland annat kan du slå dig ner framför brasan i slottsmatsalen och njuta av köksmästarens goda bakverk.

SMÅSKALIGT HANTVERK OCH JULDELIKATESSER
På julmarknaden samlas hantverkare och matproducenter som säljer unika produkter. Här hittar du tomtar och troll, keramik, trä- och textilslöjd, smide och julkransar samt senap, ostar, grönkål, korv, praliner och mycket mer. Slottsbutiken är fylld med varor med inspiration från slottets historia, bland annat Tjolöholms slotts julte som är en uppskattad gåva. Här finns även vintageprodukter från tidigt 1900-tal.

JULMYS FÖR HELA FAMILJEN
Varje dag under julmarknaden händer det spännande saker för både barn och vuxna! Tomten tar emot barnens önskelistor framför brasan i slottets stora hall och det bjuds på musik, uppträdande och julpyssel. Det finns även möjlighet att följa med på en visning i slottets övre våningar.

Lekutställningen Emil! i Manegen bjuder på julstök i Katthult. Här kan barnen leka och busa i välkända miljöer från Astrid Lindgrens älskade Emil-böcker.

MAT OCH KAFFE PÅ JULMARKNADEN
Ta en paus och njut av en bit mat eller kaffe. Under julmarknaden finns det flera serveringar öppna. På slottet kan du dricka kaffe framför brasan i den pampiga slottsmatsalen eller i tjänstefolkets mysiga matsal. Manegen, Loftet och matutställare erbjuder fika och mat och vill du sitta ner i lugn och ro rekommenderas Storstugan, som serverar hemlagad julmåltid (bordsbokning kan göras i Storstugan, tel 0300-40 46 00).

GRUPPER
Julmarknaden är ett populärt utflyktsmål för grupper. Förboka entré till förmånligt pris och lägg till kaffebiljetter och/eller lunch i den mysiga Storstugan. Kontakta oss nedan om du är intresserad av att boka.

MER INFORMATION
Flera företag ordnar julmarknadsresor till Tjolöholm, bland annat Ramkvillabuss, Smålandsbussen, Tjörnarps buss och Skaraborgsresor.

Vill du ta med dig hund? Det är inte möjligt att ta med hund in i byggnaderna (undantaget ledarhund). Du får ha med dig hund utomhus, men den måste alltid vara kopplad.

VÄGBESKRIVNING
Med bil: Tjolöholms Slott ligger ca 4 mil söder om Göteborg. Från E6/E20 väljer du avfart 58, Fjärås/Tjolöholm. Följ därefter skyltning. Se kartan.

Alla bilder; Foto; Will Rose
(Klicka på bilderna för större format)

Bilder

Hitta hit

Tjolöholms Slott

Tjolöholms slott
43974 Fjärås station

Information

Kontaktinformation

Tjolöholms Slott
Tjolöholms slott
43974 Fjärås station

0300-40 46 00
https://www.tjoloholm.se/

Öppettider
Fredag 15 nov kl 12-20
Lördag 16 nov kl 10-18
Söndag 17 nov kl 10-18
Fredag 22 nov kl 12-20
Lördag 23 nov kl 10-18
Söndag 24 nov kl 10-18
Torsdag 28 nov kl 12-20
Fredag 29 nov kl 12-20
Lördag 30 nov kl 10-18
Söndag 1 dec kl 10-18

Prisuppgifter
Entré 100 kr vardagar, 140 kr helger. Barn 0-14 år gratis. Endast kortbetalning. Parkering 35 kr/bil. Allt överskott från julmarknaden går till att bevara och utveckla godsets natur- och kulturvärden så att det finns tillgängligt för såväl dagens besökare som kommande generationer.