Kittelfjället – Riktig skidåkning för alla!

Med Active Ski Travels arrangemang erbjuder de sina gäster marknadens mest prisvärda skidresa alla kategorier. Active Ski Travels bekväma sovbussar tar dig över natten till lappländska Kittelfjäll. Här möts man av bergmassiv som påminner mer om Alperna än de svenska fjäll som de flesta av oss nordbor är vana vid.

I skidområdet finner man den offpist som gjort orten känd men här finns också nybörjarbackar, långa röda crusingpister och en mängd raviner som blir naturliga halfpipes att leka i. Kittelfjäll har förmodligen flest lössnödagar i Skandinavien. De ostliga lågtrycken ger enorma mängder av torr snö, och då det inte snöar ser oftast vinden till att sudda ut alla spår och fylla på med ny snö i Kittelfjälls unika terräng.

Skidåkning

I Kittelfjäll finns något för alla! Att de duktiga åkarna dras till Kittelfjäll är nog allmänt känt men även de medelgoda åkarna stortrivs här då åkningen är varierande och med olika lutning.

Vill man varva piståkning med enklare offpist utan stress och trängsel i backarna passar Kittelfjäll perfekt och samtliga som kommer hit utvecklar sin skid- och snowboardåkning. Här finns också ett nybörjarområde. Barn och ungdomar älskar Kittelfjäll, bara deras föräldrar inte är rena nybörjare så kommer hela familjen att få en härlig vistelse här. Här finns också en helt ny funpark. Missa inte åk som Kålårado, Storgrova, Pastorn och Sadeln när du är här.

Aktiviteter

Som gäst hos Active Ski har man varje dag möjlighet att följa med vår Active Ski guide som visar er de för dagen bästa offpist- och piståken i skidsystemet. I Kittelfjäll erbjuds heliskiing till helt oslagbara priser på närliggande toppar och över Marsfjällen som är Västerbottens högsta fjäll.

Dessutom finns här skidskola, toppturer, skoterturer, westernridning, kite och isklättring. Vill man åka skidor på längden finns här både preparerade längdskidspår och markerade leder att ta sig fram på. Eller varför inte fiska lite röding på någon av de många fjällsjöar som finns i området.

Logi och Nöje

Kittelfjäll är en liten by med en enda väg och knappt 100 fasta invånare. I huvudsak är vårt boende förlagt till Hotell Kittelfjälls anläggning som ligger centralt inne i skidsystemet. Boendet är av enklare standard och finns som nyrenoverade hotellrum inne i huvudbyggnaden och på annexet. På “Skidåkarnas” erbjuds enkelt boende med möjlighet till självhushåll. Active Ski kan också erbjuda logi i 2-bäddsrum med självhushåll på Kittelfjällsgården och i Kittelparkens 10-bädds stugor. På Hotell Kittelfjäll finns det restaurang, afterski, nattklubb, cafeteria samt konferenslokaler. På “Kåloradå stekhouse” kan du äta hamburgare, enchialdas och grillat. Restaurang och bar hittar man också på Kittelparken och likaså på Hotell Granen 3 km bort, där vi också kan erbjuda bra hotellboende för grupper. Byns livsmedelsaffär, Sista utposten, hittar man längs landsvägen ca 2 km från Hotell Kittelfjäll.

Kontakt:

Active Ski Travel Scandinavia AB info@activeski.se | Tel. 08-628 28 10 | Strålgatan 12, 112 63 Sthlm

Läs mer här: http://www.activeski.se

Kittelfjället
91094 DIKANÄS

Bilder

Hitta hit

Kittelfjället
910 94 Dikanäs

Information

Kontaktinformation


Kittelfjället
910 94 Dikanäs