Lidköpings Kultur & Porslinsfestival

Bild 1. Anna Ternheim, Foto;Monika Maows

Lidköpings Kultur & Porslinsfestival presenterar ett fullspäckat program under fyra dagar. Det planeras för festivalkänsla i hela stan där ett stort scenutbud knyts ihop med något för alla åldrar och sinnen. Festivalbesökarna kan se, höra, smaka, känna och göra en massa spännande aktiviteter alla med stort fokus på porslin och keramik i olika former.

Det blir invigning under pompa och ståt på torsdagskvällen med Gunhild Carlings orkester på Dina-scenen i Stadsträdgården, hon bjuder publiken på en blandning av jazztoner och överraskande cirkusinslag, berättar Helene Wellner, ansvarig för scenutbudet under festivalen.

Invigningskvällen innebär även fyndmöjligheter för de shoppingglada när Lidköpings butiker håller kvällsöppet och erbjuder oslagbara festivalerbjudanden. Det blir slagverksmarsch och musikinslag samtidigt som krögarana och caféerna flyttar ut på gatan längs festivalstråket, från Stadsträdgården via torggatan och hela vägen ner till Rörstrand center där kvällen avslutas med formationsuppvisning, musik och Eldshow.

På fredag och lördag fylls festivalsstråket med ett 40-tal mat och konsthantverkare med allt ifrån smide och keramik till närproducerade delikatesser. Detta blandas med ett brett kulturutbud, skaparverkstäder, drejarskivor, porslinsloppis och musik i en härlig kombination under festivalens alla dagar. Rörstrand Center bjuder på allt från Barnteater och antikmarknad till det traditionella Kaffekalaset och drejningsuppvisning där två kända formgivare fått i uppdrag att designa krukor till Porslinsstaden Lidköpings framtida krukpark. Festivalbesökarna kan i dagarna två följa dessa krukor ta form på Rörstrand Center. För de kreativa besökarna ges det även möjlighet att själva prova på att dreja under dessa dagar.

Stort artistutbud

Fredagskvällen i stadsträdgården bjuder på en mix av pop och rockinfluenser med inledning av The Pusher och en av Sveriges största Indiepopartister Marcus Krunegård för att sedan avslutas med ett rivigt Rockabillyinslag av Nisse Hellberg, känd från bland annat Wilmer X.

Lördagens scenutbud inleds med överraskande cirkusinslag och fortsätter med det unga stjärnskottet Albin Gromer som det senaste året fängslat Soulpubliken och beskrivs med recensioner som ”soulmagi” och ”ett helt eget hantverk”. Kvällen fortsätter sedan med ett härligt gung från Niklas Frisk & Chinatown som lämnar över till en av Sveriges just nu största kvinnliga artister, Anna Ternheim. Sensommarkvällen avslutas med klassikern Dirty Dancing som visas på Storbilds-TV i Stadsträdgården.

Festivalen bjuder även på många andra överraskningar, för den tävlingsinriktade blir det femkamp, porslinsjakt och festivalbesökarna erbjuds spännande moment som bland annat att ”gå på vatten”. Det utlovas ett brett utbud för hela familjen och festivalen avrundas på söndagen med folkkära Kalle Moraeus och hans band ”Hej Kalle” som håller storslagen familjepicknick i Stadsträdgården.

Läs mer om festivalen på www.tillfestivalen.se

Bilder

Hitta hit

Gamla rådhuset, Nya stadens torg
531 31 LIDKÖPING

Information

Kontaktinformation


Gamla rådhuset, Nya stadens torg
531 31 LIDKÖPING