Lofsdalen, en snösäker skidort i Härjedalen!

Om Lofsdalen
Lofsdalen ligger i Härjedalens kommun, Kommunen Härjedalen är nästan detsamma som landskapet Härjedalen vilket är unikt som “Sveriges högsta”. 80 procent av landskapets yta ligger mer än femhundra meter över havet, alltså mer än dubbelt så högt som de närmaste konkurrenterna; Jämtland och Lappland.

Härjedalen är till ytan en av Sveriges största kommuner med 11 934 kvadratkilometer: de knappa 11 000 invånarna har mer än en kvadratkilometer vardera till sitt förfogande!
Här finns gott om plats!

SKIDBACKAR I VARIERANDE LUTNING OCH VÄLPREPARERADE LÄNGDSPÅR
Lofsdalen har prisvärda skipass, 25 nedfarter, bekväma sittliftar, barnområden med gott om plats och rejäl fallhöjd. Här finns också och 122 km välpreparerade längdspår och hela 150 km leder på fjället.

På Lofsdalens skidanläggning finns en välsorterad skiduthyrning, prisvärda liftkort och pister för både nybörjare och avancerade skidåkare. Skidskolan erbjuder roliga och lärorika barnlektioner samt skidskola för vuxna.

Effektiva sexstolsliftar tar dig upp på fjället där skidåkning för barn, vuxna, nybörjare och erfarna skidåkare väntar. Tack vare våra sittliftars smarta placering kan hela sällskapet åka samma lift även om ni väljer olika lutningar på pisterna i utförsåkningen.

Totalt finns 122 km välskötta längdskidspår som prepareras dagligen. Längs med spåren ligger flera grillkåtor och vindskydd.

FAKTA
9 Liftar
25 Nedfarter
492 Fallhöjdsmeter
26 335 meter nedfart
3 Parker
1 Skicrossbana
2 st 6-stolsliftar
Barnområde
Brantaste nedfart 42 grader

KVÄLLSÅKNING
Onsdagar vecka 52-15 erbjuder vi kvällsskidåkning till 20.00!
Öppna liftar: Lången Express, Toppen Express & Loffeliften*.
Öppna nedfarter: Toppen, Lången, Loffebacken*

*Vi reserverar oss för att väderförhållanden kan påverka vilka liftar/nedfarter som är öppna. För senaste info, se Lofsdalens app

FÖR BARNEN
Loffe bor i en jättefin koja en bit ut i skogen, som barnen hjälpt honom att bygga. Som tack för hjälpen byggde Loffe en lekpark till alla barnen.

I Loffeparken som ligger vid barnbacken finns klätterställningar, gungor och hinderbanor. Loffe har också skaffat sig ett par skidor och stavar så han kan ut och åka skidor med alla barnen. Han har också en egen skidtävling, där alla vinner!

Sedan Loffe kom till Lofsdalen så har han fått många nya vänner, och alla är med i Loffeklubben, barnens och Loffes egna klubb.

Säsongsavslutning 19 april 2020

Foto/Källa; Destination Lofsdalen

Klicka på bilderna nedan för större format!

Bilder

Videopresentation

Hitta hit

LOFSDALENS FJÄLLANLÄGGNING

LOFSDALENS FJÄLLANLÄGGNING, Högbäcksv. 3
84085

Information

Kontaktinformation

LOFSDALENS FJÄLLANLÄGGNING
Högbäcksvägen 3
840 85 Lofsdalen

0680-553 00
https://www.lofsdalen.com/sv

Öppettider
ÖPPETTIDER LIFTAR
Säsongspremiär 13 december 2019

Kl 09.00-16.00
Lången Express, Loffeliften och Toppen Express

Kl 09.00-15.00.
Bergsliften, Tvären, Mellanliften, Skogsliften och Snölandet.
fr.o.m. vecka 6 09.00-16.00

Prisuppgifter
Se Lofsdalens hemsida för aktuella priser