Lyxweekend på Amalias Hus

Stanna upp för en lyxweekend på det charmerande och romantiska hotellet i Sveriges polkagristätaste stad. Låt dig svepas in i historien för en weekend med det lilla extra.

Ta in på det charmiga Amalias Hus där Grännas första polkagrisar bakades år 1857 av Amalia Eriksson! Låt dig svepas in i historien för en lyxweekend med det lilla extra. Gården är från mitten av 1700-talet då den tjänstgjorde som Grännas södra stadstullgård, stadsgränsen låg alldeles utanför vid bäcken i Södra parken, och här råder fortfarande en genuin 1700-talsmiljö.

I Gränna kan du finna många spännande saker utöver de goda polkagrisarna – om du inte bara vill koppla av på rummet hela helgen. En av dagarna kan innehålla en tur över till Visingsö med väntande remmalag och slottsruin. Den andra dagen en ballongflygning från sveriges enda “ballongflygfält” eller en trolltur på Bunn. Om du vill vandra så är Gränna startpunkten för vandringslederna John Bauerleden och Holavedsleden. Vid Röttleåns vattenfall ligger Röttle by som är ett fantastiskt utflyktsmål med sina röda hus, lummiga natur och många kulturspår.

Under valfri kväll intar du en välsmakande trerättersmeny med utvalt vin på hotellets Restaurang Södertull. Smakerna präglas av vår svenska matkultur i kombination med spännande smaker och ingredienser från fjärran. Restaurangen är liten och serverar endast mat till hotellets gäster. Mätt och belåten drar du dig senare tillbaka till rummet. God mat och nya upplevelser innebär ofta en god nattsömn. På morgonen väntar en härlig frukost som du kan avnjuta i frukostmatsalen eller varför inte i hotellets egna lilla äppellund? Därefter är du redo för dagens utflyktsmål, som är av alla de slag.

Kontakt
Country Inspired
E-post: info@countryinspired.se
Telefon: 0141-44 44 43

Läs mer på hemsidan: http://countryinspired.se

Bilder

Hitta hit

Brahegatan 2
563 32 Gränna

Information

Kontaktinformation


Brahegatan 2
563 32 Gränna