Malmöfestivalen – 16-23 Augusti 2013

OBS! Klicka på huvudbilden för större format…

Bild 1. Posthusplatsen, Grandaddy. Foto: Christiaan Dirksen
Bild 2. Gustav Adolfs torg, matmarknaden. Foto: Jenny Leyman
Bild 3. Stortorget, Picknickkonsert med Malmö Opera. Foto: Jenny Leyman
Bild 4.Gustav Adolfs torg, Malmö Velodrom. Foto: Jenny Leyman
Bild 5. Stortorget, Timbuktu & Damn! Foto: Christiaan Dirksen

Jag tar vartenda barn och varenda ung själ i min famn för en virvlande vecka fullspäckad av aktiviteter! I år har mina bästa vänner valt att döpa om platserna till Hänget och Barnlandet. Raoul Wallenbergs park, Södertull och Lilla Torg blir platserna där det magiska barnasinnet, ungdomens yrvakna iver och uppfinningsrikedomen regerar.

Magikergränd

Lilla Torg omvandlas under en helg till en förtrollad värld fylld av drakar, talande magiska huvuden och mirakelmedel. Stora som små, alla kommer att häpna och förundras.

För unga

För de unga skapar jag ett yrande party med tre dagar dans i Fontänen, fysiska aktiviteter, wrestling och en spektakulär akrobatisk basketshow från Ungern av Face Team bland mycket annat. Jag fokuserar på DIY – att skapa nytt med hjälp av återbruk. I samarbete med Arena 305 har jag skapat Ung Scen där vi ger alla unga chansen att hitta sin inre stjärna och skaparkraft och framförallt ha gränslöst roligt!

För barnen

Årets festivalprogram för barnen är ett åtta dagar långt fantastiskt, sagolikt och lekfullt barnkalas på temat bygg, papper, vatten och maskerad. Jag kryddar med magi på Lilla Torg! När barnlandet i Raoul Wallenbergs park öppnar upp blir det byggkalas. Självklart är det besökarna som sätter sista touchen. När målaren Rocky inte målar tillsammans med alla festivalande barn, målar han stora billboards i Ghana, och snickaren Ed, han har snickrat halva festivalen och nu blir det kojbygge och nya småmöbler till alla barns favorithäng. På plats är också BRIO med sitt koncept BRIO builder, och tillsammans med Retoy byggs det nya leksaker av gamla.

Opera, folkmusik, jazz. Klarinetter, jazzfioler och trumpeter! Klart är att alla barn gillar olika.

Operaimprovisatörerna, Malmö Folk, Trixie Dixie och WeBop är några av dem som står för årets musikunderhållning för hela familjen! Cafez ger den interaktiva föreställningen ”I stormens öga” som verkar utifrån att vi alla är barn i olika utvecklingsfaser och storlekar. ”Biologishowen!” är en unik multimedial föreställning om livet och allt som lever, kryddad med skratt, sex och såpbubblor. ”Diktatorn”, en teaterföreställning för alla barn och barnsliga föräldrar.

Se hela mitt program här:
http://malmofestivalen.se/program

Bilder

Hitta hit

Malmöfestivalen

Stortorget
211 34 Malmö

Information

Kontaktinformation

Malmöfestivalen
Stortorget
211 34 Malmö

http://www.malmofestivalen.se