Med timmerflotte på Klarälven

Bygg din egen timmerflotte av enbart stockar och rep och färdas nerför Klarälven. Det blir ett äventyr och en upplevelse som du aldrig glömmer!

Timmerflottfärden passar Er som gillar att vara ute i naturen, tycker det är spännande med en upplevelse som inte är helt tillrättalagd och som inte är rädd för fysisk aktivitet. Det är framför allt vattennivån i älven som skapar olika förutsättningar, men även väder och vind har givetvis inverkan. Det är alltid lugnt strömmande vatten som flyter ca 1 – 3 km/h, men även i de lugnaste vatten lurar små äventyr i form av stenar, sandbankar, bakvatten mm.

Ett stort äventyr är att bygga sin egen flotte av stockar och rep samt att få den två ton tunga timmerflotten ur strömmen in till land. Ni genomför turen på egen hand och lägger själva upp Era dagsetapper utifrån de yttre omständigheter som råder när just ni åker.

Något för alla
Alla människor har en bekvämlighetszon. För att utvecklas som människa och nå framgång behöver vi utmana oss själva och vår rädsla för obekväma situationer. Att uppleva naturen kan vara en utmaning för många, men det är som en av våra medarbetare sa: ” Det är avskalat, kallt, uppfriskande, varmt och gemytligt på en och samma gång”.

Ni får en introduktion i vad som väntar er och lär er hur ni ska bygga er egen flotte av enbart stockar och rep. Timmerflotten byggs i vattnet för den väger nästan ett ton när den är färdig. Den blir 3 x 3 meter stor. Ni måste vara minst 2 vuxna, men kan vara upp till 6 personer på en och samma flotte. Att både bygga och manövrera timmerflotten ute på älven kräver en ganska stor fysisk insats från er så det underlättar om ni är några stycken. När ni börjar bli klara kör en av er ner bilen till slutmålet. Vi följer med och kör chauffören tillbaka.

Ta med er god mat som Ni kan äta ute på älven och kläder som passar för växlande väder. Var beredda på en tur där naturen själv bjuder på vackra vyer och kanske överraskningar i form av bakvatten och sandbankar. Vid slutmålet återlämnas utrustningen och Ni river timmerflotten i den länsficka som är avsedd för detta.

I priset ingår alltid: Instruktör under byggtiden, timmer, rep, flytvästar, livboj, paddel, stör, karta och hjälp med omtransport av fordon.

Krav: Minst 2 vuxna/timmerflotte. Simkunnighet hos vuxna.

BOKA HÄR

Bilderna; Klicka för större format och info om fotograf.

Bilder

Videopresentation

Hitta hit

Vildmark i Värmland
68525 Torsby

Information

Kontaktinformation


Vildmark i Värmland
685 25 TORSBY

0560-140 40
https://www.vildmark.se

Öppettider
1 Juni - 30 Augusti

Prisuppgifter
För information om priser med mera vänligen gå in på hemsidan.