Medelhavsmuseet

Världskulturmuseerna är stängda med anledning av Covid-19. Men vi finns alltid tillgängliga att besöka online. Se mer på Världskulturmuseerna digitalt.

Upplev Medelhavsområdets kultur, estetik och traditioner – mitt i Stockholm City!

Njut av medelhavsatmosfär mitt i city. Medelhavsmuseet vill vara Stockholms kulturella oas, ett litet stycke av Medelhavsområdet, rik på kultur, estetik, traditioner, spännande atmosfär, mat och dryck.

En mötesplats där epoker, platser, religioner och kulturer flyter samman och möts i ständigt nya konstellationer; en plats som sätter besökarens föreställningsvärld på prov.

Här kan man få en samlad bild av Medelhavsländernas rika och spännande historia – från de äldsta spåren av människor i bl a Mesopotamien till de tidigkristna och islamiska kulturerna.

Medelhavsmuseet vill på ett mångsidigt sätt belysa de antika och historiska Medelhavskulturerna och deras betydelse för vad som händer idag i Medelhavsområdet.

Alla hittar något att fascineras av på Medelhavsmuseet. Du hittar statyer av marmor, skimrande vapen och märkliga troféer. Några av fynden är till och med äldre än pyramiderna. Varje föremål bär på berättelser om livsöden och om människor.

Beläget fem minuter från Centralstationen, Gamla stan och Sergels torg och kvällsöppet flera dagar i veckan är museet med sitt café och vinbar en kosmopolitisk mötesplats för samtal, debatt och kultur.

Museet har alltid gratis inträde och dessutom ofta kvällsöppet.

ÖPPETTIDER
Museets öppettider finns här!

HITTA HIT – Med kollektivtrafik
Medelhavsmuseet ligger på Fredsgatan 2 mitt i Stockholms city. Närmaste T-bana är Kungsträdgården eller T-Centralen. Buss 62 och 65 stannar vid Gustav Adolfs Torg. Buss 3 och 52 stannar vid Tegelbacken.

BILDERNA
Klicka på bilden för större format….

Bilder

Hitta hit

Medelhavsmuseet

Medelhavsmuseet, Fredsgatan 2
Stockholm

Information

Kontaktinformation

Medelhavsmuseet
Fredsgatan 2
103 21 Stockholm

010-456 12 00
https://www.medelhavsmuseet.se/

Öppettider
Världskulturmuseerna är stängda med anledning av Covid-19. Men vi finns alltid tillgängliga att besöka online. Se mer på Världskulturmuseerna digitalt

Prisuppgifter
Se hemsidan för aktuella priser för år 2021