Nystedt Husky Tur & Natur

Underbara Äventyr & Bekväma Strapatser, Hundspann m.m. 30 km NV Jönköping!

Nystedt Husky Tur & Natur ebjuder genuin ekoturism och ger dig möjligheten att uppleva äventyret som det passar just dig. Följ med oss Under Ytan eller till Högre Höjd låt dig Guidas under en Husky Walk eller bli Musher of the Day på ett av våra Hundspannsäventyr! Vi erbjuder även Bröllopsturer, särskilda bröllopspaket, företagevents, konferenser och givetvis Presentkort!!

De flesta av turerna går att kombineras till heldagsaktiviteter och tar då grupper upp till 14 personer. Vill ni övernatta erbjuder vi på Sjöhaga Pensionat ett trivsamt boende i lantlig miljö och helpension huvudsakligen baserad på lokaproducerade och ekologiska råvaror.

AKTIVITETER

Husky Walk (erbjuds året runt). Med Naturguide och Gott Huskysällskap. (3-10 pers)

Upplev friheten & utforska milsvida skogar i Hökensås Naturreservat under en guidad tur med packhundar. Förutom att hundarna bär packväskor ger de via ett specialgjort midjebälte dig en lätt skjuts framåt.

Vi äter blåbär & hemlagad matsäck, spanar efter tjäder, älg och myrlejon. Kanske lockas du att själv ta ett topp medan vi låter hundarna svalka sig i en av de inbjudande sjöar vi passerar. Ju längre vi vandrar desto fylligare är matsäcken. Under en heldagstur är det härligt att låta magen fyllas med smarriga mackor med rökt vätterlax från Carlens Fisk.
Välj mellan 2, 4 eller 6 timmars vandring.

I gott Sällskap – med Packhund på Egen hand (2-10 pers.)

Vandra med packhund & njut den smaskiga lokalproducerade picknicken. I Hökensås naturreservat njuter du naturens vyer, åar med flodpärlmussla, trolska skogar med tjäder & lodjur liksom varma badsjöar. Vandra i 4 el. 6 tim. Inkl. matsäck, karta & upplevelsetips.

HundspannsÄventyr

Familjehundspann (4 pers)

Välkommen till en guidad och härligt barnvänlig hundspannstur där alla får möjlighet att både gosa med och lära sig hantera de keliga draghundarna.

Aktiviteten varar ca 1,5 timme och inkluderar utomhusfika i naturen.

Vid regnigt eller ruggigt väder tar vi fikakorgen och barnens favorithund med oss in i kennelns växthus.

Musher for a Day (3-5 pers)

Lär dig sela på och köra ett eget hundspann. Upplev ylande hundar, känn adrenalinet darra och bli en del av naturens stillhet när turen börjat. Njut av härlig natur & låt hundarna löpa utmed inbjudande skogsvägar.

Medan vi låter hundarna svalka sig i en sjö avnjuter vi kaffekorgen med ekologiskt & hembakat. Vid riktigt ruggigt expeditionsväder dukas kaffekorgen upp i kennelns växthus.

Halvdagstur med lokalproducerad kaffekorg.

Hundspann körs september – april. Cancelleras med full återbetalning om varmare än +14°C.

Hundsspann vinteritid

Under perioder då snön ligger vit kör vi släde och avnjuter fikakorgen på ett renskinn i en snödriva.

Under ytan

Vi har utrustningen, kunskapen och alternativet till en upplevelse ”under ytan”. Ta med vänner kollegor eller familjen till oss.
Sjöhaga Pensionat ser till att Ert sällskap håller sig mätta under strapatsen med hemgjord, närproducerad picknick.

Under Ytan i Strömmande Vatten (3-7 pers.)

Med hjälp av erfaren guide, våtdräkt och snorkel följer du bäckens porlande ström, upptäcker djuphålor, flodpärlmusslor och andra djur på din färd. Halvdagsaktivitet inkl. kaffekorg.

Familjefridykning (3-7 pers.)

Ligg och flyt på ytan av stilla sjö och guidas runt i myllret av liv. Halvdagsaktivitet inkl. kaffekorg. Simkunnighet krävs.

”Under Ytan” arrangeras maj-nov.

Upplev Trädens Högre Höjd (3-7 pers.)

Du behöver varken stora berg, massa utrustning eller utbildning för att klättra med oss. Vi hjälper Dig att få en adrenalinkick! Vi har utrustningen, vi kan och vi utmanar Dig och dina vänner, kollegor eller familj att utforska skogens höjder.

Det finns utrustning även för de minsta. Självklart tar vi det från deras nivå och klättrar sakta uppåt. Minimiålder 3 år.

Halvdagsaktivitet där Sjöhaga Pensionat ser till att Ert sällskap håller sig mätta under strapatsen med hemgjord, närproducerad picknick
”Högre höjd” arrangeras mars-nov.

Kontakt:
Nystedt Husky Tur & Natur
Tel/Mobil: 070 696 88 90

Läs mer på http://www.turochnatur.se

Bilder

Hitta hit

Hökensås naturreservat
566 93 Habo

Information

Kontaktinformation


Hökensås naturreservat
566 93 Habo

http://www.turochnatur.se