Ofelas Islandshästar

Vi är ett litet guideföretag där islandshästen står i centrum. Vi finns i nordligaste Sverige i skuggan av Kebnekaise, Sveriges högsta fjäll. Vår tanke med företaget är att kunna visa vår natur på ett naturligt och miljövänligt sätt.

Bilderna: Alla bilder, Foto: Ofelas Islandshästar

Vi rör oss i en urgammal samisk kulturbygd där vi ständigt blir påminda om gångna generationers liv. Den delen blir ofta förbisedd i fraser som ”den sista vildmarken”. För oss är det ej någon vildmark utan vårt hem, där våra samiska förfäder levt under mycket lång tid. Vi vill gärna dela med oss av det vi har till människor som är intresserade av natur och kultur, samt gärna upplever det från hästryggen. Vi vill också erbjuda en professionell ridskola med bra ridutbildning.

Sommar och höst utgår vi med vår verksamhet från byn Nikkaluokta, vid foten av Kebnekaise. Resten av året har vi vår verksamhet i Puoltsa, en by som ligger mellan Nikkaluokta och staden Kiruna.

Vi anordnar ridturer allt i från några timmar till veckoturer i fjällterräng. Vi har hästar som passar för både nybörjare och vana ryttare. Vi står också till tjänst med hela företagsarrangemang, har ridskola, erbjuder logi mm.

Ofelaš är ett samiskt ord som betyder vägvisare och uttalas Åfelasch..

Kontaktuppgifter
Ofelas Islandshästar
Telefon: 0980-500 13
Webbplats: http://www.ofelas.se

Adress: Puoltsa 1057, 981 99 Kiruna, Sweden

Bilder

Hitta hit

Puoltsa 1057
981 99 Kiruna

Information

Kontaktinformation


Puoltsa 1057
981 99 Kiruna