Offpist på Kittelfjäll

Riktig skidåkning för alla!

Få orter är lika mytomspunna och omtalade som den lilla skidorten Kittelfjäll i Västerbottens fjällvärld. Vida känt för unik skidåkning, sin fina lätta snö, sköna stämning och helt fantastiska förutsättningar för offpist, tar Kittelfjäll stor plats på den Skandinaviska skidkartan. Själva vill vi även gärna framhålla våra barnområden och snällare backar.

Skidsystemet
Nedfarter: 42 st, 37 offpistnedfarter, 5 pister.
Liftar: 4 st varav 2 långa släpliftar, 1 kortare knapplift och 1 barnlift.
Fallhöjd: 420 m från liften, 600 m från Kittelfjälltoppen, 800 m vid toppturer, heliskiing etc

Barnområden
Ett av våra barnområden ligger precis bakom hotellet här finns backar för de minsta skidåkarna. Här ligger en mini-skicrossbana och barnens egna offpistområde med bland annat – Minigrova där det råder vuxenförbud. Alla barn upp till 7år med hjälm åker gratis hos oss! Här hittar du även ett antal grillplatser och vissa dagar dyker våra maskotar Renarna Renis och Tjenis upp och åker skidor med barnen.

Parkering hittar du vid Hotelliften, med gångavstånd till barnområdet.

Mer om Kittelfjäll

Kittelfjäll (sydsamiska: Tjiehtele) är en vintersportort i Vilhelmina kommun, Västerbottens län (Lappland), i Vojmåns (ett av Ångermmanälvens källflöden) dalgång. Skidanläggningen ligger på sydöstra sidan av det branta Kittelfjället (samiska: Giebne), vars topp når 1 225 meter över havet.

Byn Kittelfjäll anlades i början av 1800-talet. Det var Lars Larsson från Stora Laggåsen i Värmland och Anna Gustafsdotter från Brindoset i Dalarna som 1815 fick tillstånd att ta upp ett nybygge här. Det skattlades 1846 under namnet Kittelsfjäll. Byns kulturlandskap är av riksintresse för kulturmiljövården.

Tidigare hette också berget Kartberget, men det var främst lokalt.

Numera är byn mest känd som skidort. Här finns ett av Sveriges tuffaste offpistområden för utförsåkare, med 42 backar, varav 37 är opistade i en varierande miljö av skog och raviner. Närliggande toppar är tillgängliga via helikopterskidåkning, som utgår från helikopterplattan utanför hotellet.

Området är naturskönt och överväldigande med en rad branta fjäll 1250-1375 meter höga (bland annat Borkafjället med ett cirka 500 meter högt stup), forsar och sjöar samt skogar och hedar. Nära ligger Marsfjället (1589 m) med Marsfjällsreservatet med högfjällsväxtlighet och det omtalade Offerskalet, en helig plats enligt samerna, vars mark detta alltid varit.
KÄLLA; Wikipedia


Bilderna;
Klicka på dem för större format

Bilder

Hitta hit

Kittelfjäll

Kittelfjäll 274, 92395 Kittelfjäll
92395

Information

Kontaktinformation

Kittelfjäll
Hotell Kittelfjäll
910 94 Dikanäs

+46 (0)940-810 20
https://www.kittelfjall.com/

Öppettider
Se hemsidan för aktuella öppettider;
https://www.kittelfjall.com/ppettider-1

Prisuppgifter
Se hemsidan för aktuella priser;
https://www.kittelfjall.com/skipass-2