Orsa Grönklitt – Familjevänlig utförsåkning!

Orsa Grönklitt är en komplett året runt anläggning med ett brett utbud för hela familjen oavsett årstid. Med sitt läge 561 m.ö.h. är det nästan alltid snösäkert och och med knappa 33 mil ifrån Stockholm erbjuder Orsa Grönklitt en första touch av fjällen. Med förstklassiga längdskidspår och familjevänlig utförsåkning erbjuder vi en aktiv vintersemester åt våra gäster. Anläggningen är en av tolv anläggningar inom Grönklittsgruppen AB.

Oavsett om du bor i stuga eller lägenhet finns backar, skidspår och liftar alldeles intill.
Under sommaren finns det också mycket att göra, bland annat MTB cykling, trailrunning, bad, paddling, fiske och äventyrliga aktiviteter för barnen. Det är dessutom alltid nära till vildmarken och den genuina dalakulturen. I Grönklitt ligger även Orsa Rovdjurspark. Orsa Grönklitt är en komplett och snösäker skidanläggning. Här finns några av Sveriges bästa skidspår, 23 barnvänliga nedfarter samt Orsa Rovdjurspark.

Boende i Orsa Grönklitt
I Orsa Grönklitt kan du bo på promenadavstånd från rovdjursparken. Här finns möjlighet att bo i mysiga självhushållsstugor, på vandrarhem eller husvagnscamping. Eller varför inte i Limbygården på Grönklittbergets topp, med plats för de större sällskapen. Perfekta boendet för både familjeresan eller på semestern med kompisgänget!

Om Orsa Rovdjurspark
Orsa Rovdjurspark ligger i Orsa Grönklitt och är med sina 325 000 kvm Europas största rovdjurspark. Parken har valt en inriktning med stora rovdjur från norra halvklotet och flera av dem är utrotningshotade.

Mer om Orsa Grönklitt
Boendeguide
22 nedfarter
130 km längdspår/9 km belyst
Skidskola – alpint
Längdskidskola
Skidkul med Bärra
Längdcentrum
Skiduthyrning
7 mat- och fikaställen
Konferenscentrum
Skidsäsong oktober-maj
Året runt-anläggning

Bilderna; Foto/Källa; Orsa Grönklitt
(Klicka på bilderna nedan för större format)

Bilder

Hitta hit

Orsa Grönklitt

Orsa Grönklitt Gästcenter
79490 Orsa

Information

Kontaktinformation

Orsa Grönklitt
Orsa Grönklitt Gästcenter
79490 Orsa

0250-462 12
https://www.orsagronklitt.se/

Öppettider
Se hemsidan för aktuella öppettider här;
https://www.orsagronklitt.se/sv/pa-plats/oppettider/