Paddla kanot i Venjan

Har du aldrig paddlat kanot i någon Venjans alla vattendrag, så har du verkligen missat en naturupplevelse i storskaligt format. Vill du uppleva vacker natur, höra tystnaden runtomkring, kanske fiska upp dagens lunch där du befinner dig? Då skall du ta en tur på någon av Venjans kanotleder.
Kanoter finns att hyra på Venjans Camping som är beläget vid stranden av Venjanssjön i ett lugnt och familjevänligt område.

Ett alternativ är att man börjar sin paddling från campingen vid Venjanssjön. Den totala sträckan är 23 km. Sträckan på sjön är ca 500 m innan man kommer till Vanån. Från campingen upp genom Vanån till lägerplatsen i Ejsjön är 11 km.
Sträckan från lägerplatsen och vidare genom Litterån tillbaka till campingen är 12 km, och tar ungefär 4 till 5 timmar.
Vill man dela upp paddlingen på två dagar så finns det fina platser längs stränderna att tälta på.

Litterån kan kännas trygg för barnfamiljen då den bara är ca två meter bred och inte så djup. Den slingrar sig som en orm genom orörd vildmark. Här kan man njuta av tystnaden och uppleva naturen som en underbar avkoppling från dagens stress. Litterån rinner sedan ut i Vanån och vidare tillbaka till Venjanssjön och campingen.

Venjanssjön.
Det finns trevliga öar att landstiga på. Vissa öar har fina slogbodar och grillplatser. En ö vid namn Sandön, har stora och fina sandstränder. Där fanns det för länge sedan ett glasbruk, på grund av att sanden höll sån fin kvalitet. Möjligheten att fiska är goda i hela Venjans område. Se fiskesidorna för fiskbestånd och var man kan fiska.

Kontaktinformation
Elisabeth o. Rolf Henningsson
E-post: info@venjanscamping.se
Telefon: 0250-623 10

Läs mer på hemsidan: http://www.venjanscamping.se

Bilder

Hitta hit

Venjan
792 32 Mora

Information

Kontaktinformation


Venjan
792 32 Mora