Par i pensionat med vinnande mat

Pricka in två av våra fantastiska pensionat i ett paket. Båda är klassade av White Guide! Börja dagarna vid ett av Sveriges mest kända byggnadsverk Göta kanal och avsluta resan på och vid det mytomspunna Omberg, ett område fyllt med intressant natur, kultur och upplevelser.

Du börjar resan i Husbyfjöl, vilket du kanske inte visste eftersom orten numera oftast kallas för Borensberg. Att promenera eller cykla längs Göta Kanal är här den givna aktiviteten. Sveriges Blå Band är ett av de mest besökta utflyktsmålen och blev också utpekad som det intressantaste byggnadsverket i landet. Men också Boren inbjuder, både till bad och fiske. Tillgången på aborre är oftast mycket god. Badar gör man bäst vid Strandbadet.

Du anländer till det klassiska Göta Hotell. Njut en stund på verandan, kanske med ett glas vin, språka med förbipasserande cyklister och kanalfarare innan det är dags för kvällens höjdpunkt, en välkomponerad trerättersmeny där det också finns möjlighet att beställa vinpaket samt kaffe och avec. Många åker till Göta Hotell just för matens skull, det är inte en slump att de finns med i restaurangguiden White Guide.

När du sedan nästa dag anländer till Omberg är det troligt att du känner en lätt vindpust mot huden. Det är Drottning Omma som hälsar dig välkommen. Hon ber dig att vara rädd om hennes berg och om fåglarna, växterna och vattendragen. Många sagor och sägner omsvärmar denna plats.

Målen för dina utflykter här kan vara många. Charmiga Hästholmen ligger alldeles i närheten, liksom en av Sveriges finaste fågelsjöar, Tåkern. Givetvis kan man ägna hur lång tid som helst att njuta av själva Omberg och dess natur. Här finns utmärkta vandringsleder och spännande cykeläventyr.

Checka in på Ombergs Turisthotell och njut av den rogivande atmosfär som ett genuint turisthotell kan erbjuda. Att bara sitta på verandan med ett glas i handen och titta ut över Vättern är en av de bästa sätten för att finna lugn och ro – det här är inte en plats för jäkt och stress …

På kvällen njuter du även här av en trerättersmeny, av White Guide klass, tillagad med största omtanke och möjlighet finns att beställa vinpaket samt kaffe och avec.

Dagens viktigaste måltid är som alltid frukosten. På Göta Hotell och Ombergs Turisthotell sätter man en ära i att servera frukost med högsta kvalitet.

Kontakt
Country Inspired
E-post: info@countryinspired.se
Telefon: 0141-44 44 43

Läs mer på hemsidan: http://countryinspired.se

Bilder

Hitta hit

Götagatan 2
590 31 Borensberg

Information

Kontaktinformation


Götagatan 2
590 31 Borensberg