Powerwolf klara till Rockstad: Falun 2013

Hösten 2011 turnerade delar av festivalledningen från Rockstad: Falun tillsammans med Sabaton ute i Europa under ett par veckor, ett av förbanden på den turnén var POWERWOLF från Tyskland / Rumänien.

Efter ungefär halva turnén bestämdes att POWERWOLF skulle bokas till Rockstad: Falun, men tyvärr gick det inte att genomföra till 2012 års upplaga av flera skäl så det fick lov att läggas på is…

Nu är det klart att POWERWOLF kommer till Falun och att det dessutom blir deras premiär i Sverige samt deras enda festivalframträdande här i landet under 2013!

“Redan efter ett par spelningar på turnén 2011 kändes det helt självklart att POWERWOLF skulle bokas och det var mycket trist att vi fick lov att vänta ända tills nu med att annonsera ut dom som klara till vår festival, men det kommer att bli grymt på alla sätt och vis, det är ett hårt löfte!”
/ Krister Lindholm – Festivalchef Rockstad: Falun

Fakta Rockstad: Falun:

Rockstad: Falun 2013 blir den 6:e i ordningen och går av stapeln 15-17/8 2013.

Festivalen etablerades 2008 och började som en 1-dagsfestival inomhus, men har sedan dess växt till att bli en framgångsrik 3-dagars utomhusfestival. Den drivs delvis av medlemmar ur gruppen Sabaton och den anses internationellt som “Sabatons egna festival”.

Sommaren 2012 slogs ett rejält publikrekord då festivalen lockade ca 15 000 besökare fördelat på 3 dagar och det var besökare från över 25 nationer på plats.

Ett axplock av band som spelat på Rockstad: Falun tidigare:

Sabaton, Helloween, Gamma Ray, Freedom Call, Pretty Maids, Raubtier, Pain, Alestorm, D-A-D, Iced Earth, Danko Jones, Epica, Dark Funeral, Torture Division, Hypocrisy, Crimson Glory, Circle II Circle, Iron Savior, Astral Doors, Amaranthe, Dynazty, The Unguided, Engel, F.K.Ü, Sister Sin, Mimikry, In Mourning, Nocturnal Rites, Frantic Amber.

Läs mer på http://rockstadfalun.se/

Bilder

Hitta hit

Södra Mariegatan 10
791 70 Falun

Information

Kontaktinformation


Södra Mariegatan 10
791 70 Falun