Riddarklubbens årliga maskerad i Stadshuset!

Riddarklubbens årliga maskerad står snart vid dörren. Årets stora fest i Blå Hallen i Stadshuset för barn. Festen inleds traditionsenligt med den stora dräktparaden nedför trapporna till Blå Hallen.

Huvudbilden: Riddarklubbens årliga riddarmaskerad. Fotograf/Källa:Daniel Olsén
Bild 1.  Prinsessor på bal. Fotograf/Källa:Johan Ardefors
Bild 2. Dubbning i Blå Hallen i Stockholms stadshus. Fotograf/Källa:Daniel Olsén
Bild 3. Sminkning som på 1700-talet. Fotograf/Källa:Johan Ardefors
Bild 4. Prova en riktig barnrustning. Fotograf/Källa:Daniel Olsén

En eftermiddag med varierande aktiviteter; bl a prova att smida, 1700-tals sminkning, testa svärd eller prova rustning & prinsessklänning. Kung Magnus och Hertig Jonas är på plats för att dubba alla riddare och prinsessor.
Festen startar kl 15 och pågår till 17.30.

Kom festklädd!
– Vi uppmanar alla barn att ta på sig sin finaste riddarrustning eller prinsessklänning eller något annat fint som känns bra att sätta på sig denna festdag och komma till Blå Hallen i Stadshuset, hälsar hertig Jonas. Han berättar vidare att för underhållningen står Leer, Sveriges snyggaste gycklargrupp med specialitet på barnsagor, sång, dans, akrobatik och färgglada dräkter. Folkmusikgruppen Korp står för ”riddarmusiken ” under eftermiddagen.

Kom i god tid!
Var gärna i god tid eftersom vi börjar med dräktparaden från Gyllene salen! Riddarklubben finns på plats redan kl 14.30 och säljer biljetter. Observera endast kontantbetalning!

Fakta
Maskeraden kostar 40 kr för Riddarklubbsmedlemmar och 60 kr för barn och vuxna som inte är medlemmar. Barn under 3 år kommer in gratis. Biljetter kan köpas i Livrustkammarens butik.

Riddarklubben, Livrustkammarens barnklubb firar i år har 20-årsjubileum. Barnklubben för alla sköna riddare och tappra prinsessor. I Riddarklubben träder vi in i en spännande och historisk värld. Vi provar rustningar, blir dubbade till riddare, lär oss trix som en riddare och prinsessa inte kan vara utan. Varje månad händer något kul i Livrustkammaren. Under sommaren reser Riddarklubben land och rike runt på olika historiska evenemang och ordnar riddarskolor. Varje höst ordnas en maskerad i Stockholms stadshus.

Kontakt
Livrustkammaren
Slottsbacken 3
111 30 Stockholm
Hemsida: http://livrustkammaren.se/sv

INFORMATION & BOKNING
Telefon: 08-402 30 30 (kl 9-12)
Växel: 08-402 30 10

Bilder

Hitta hit

Slottsbacken 3
111 30 Stockholm

Information

Kontaktinformation


Slottsbacken 3
111 30 Stockholm