Riksgränsen

Som enda researrangör kan Active Ski Travel erbjuda kompletta resepaket till Riksgränsenområdet. Längre norrut än så här kan du inte komma för att åka skidor i Sverige. Polcirkeln passeras med god marginal under resan hit vilket gör att anläggningen inte öppnar förän i februari då midvintermörkret börjar släppa sitt grepp. Å andra sidan går det att få uppleva den unika skidåkningen i midnattsol ända fram till midsommar.

Vi kan tacka malmtransporterna till hela världen från Narviks hamn för att det finns en skidanläggning i dessa fantastiska gränsberg mellan Sverige och Norge. Skidåkare har tagit sig hit med järnvägen långt innan vägen ens var planerad.

Området fullständigt andas off-pistskidåkning och toppturer även om det givetvis också finns preparerade nedfarter för de flesta kategorier åkare.

En eller några dagar med bergsguide eller helikopter ger upplevelser man bär med sig resten av livet.

Vi bor bekvämt på Riksgränsen Hotell i hotellrum, skidåkarrum eller lägenheter av olika storlekar. Järnvägsstationen ligger “runt hörnet” så en dagsutflykt med tåget till grannområdena Narvik, Björkliden och Abisko är mycket lättillgänglig och har du skipasset “Arctic” gäller det i alla systemen.

Om Du valt att resa hit med flyget i stället för järnvägen landar du i Kiruna ca två timmars bil- eller bussresa bort.

Kontakt:
Active Ski Travel Scandinavia AB info@activeski.se | Tel. 08-628 28 10 | Strålgatan 12, 112 63 Sthlm

Läs mer här: http://www.activeski.se

Bilder

Hitta hit

Björklidenvägen 70
981 93 Björkliden

Information

Kontaktinformation


Björklidenvägen 70
981 93 Björkliden

http://www.activeski.se