Säfsen Resort, Fredriksberg, Dalarna

Skidåkning för hela familjen i Dalarna

Vill du ha skidåkning i Sverige som passar för barn i alla åldrar är Säfsen Ski Resort ett toppenval. Säfsen ligger i södra Dalarna, en perfekt skidort för en weekend, kortvecka eller bara ett dagsbesök för skidåkning med hela familjen. Övernatta i lägenhet med bästa ski in-ski out läge eller hyr stuga i stugby.

Säfsen är familjevänligt – här kan barn i alla åldrar uppleva en rolig semester. Säfsen är en högklassig skidanläggning med bekvämt boende, 18 nedfarter, 6 liftar, värdshus, grillplatser, snöpark, 115 km längdskidspår. Säfsen ligger i en dal omringat av böljande berg, stora skogar och många sjöar, detta gör cykling och vandring i området till en fröjd övrig tid om året. Omväxlingarna är många och det spelar ingen roll om du tränar distans inför långlopp, törstar efter stökig stigcykling eller bara vill ut på en tur med familjen, så har Säfsen alltid något att erbjuda.

Filuriland
Barnens eget skidområde med snowracerbana, skattjakter och korvgrillning. Nytt och spännande barnområde för de allra minsta, med rullband, pulkabacke och barnvagnsparkering, allt anpassat för att första åket ska vara så roligt som möjligt. I anslutning kommer grillområde att finnas där matsäckslunchar och brashäng kommer att avlösa varandra i vinter.

Längdskidåkning
För dig som älskar längdskidåkning är Säfsen den perfekta platsen. De har 115 km välskötta längdåkningsspår för både klassisk åkning och skating. Njut av den vackra naturen längs berg, dalar, sjöar och vattendrag. När det är dags för en paus finns det många mysiga vindskydd där du kan tända en brasa eller bara njuta en stund.

Alpin skidåkning
På Säfsen finns skidskola som erbjuder grundkurser, fortsättningskurser, privatlektioner och snowboardkurser – det är bara att välja vad som passar bäst.

Antal liftar: 6
Antal pister: 18
Längdskidspår115 km
Elljusspår: 10 km
Skidskola: Ja
Skiduthyrning: Ja
Restaurang/café: 3

Boende
Stugorna i Säfsen är fräscha och i Dalenbyn är husen gjorda så att två familjer bekvämt kan dela på ett hus. Vargspåret och Solslingan är Säfsens fina ski in- ski out lägenheter som ligger i anslutning till skidområdet.

Snowcamp
En inomhusanläggning fylld av trampoliner. Snowcamp är det perfekta stället att öva på trix efter skidområdet har stängt för dagen. Här har alla lika roligt, vuxna som barn, nybörjare och proffs.

Vandring och cykling
Oavsett om du är nybörjare eller erfaren vandrare så har Säfsen en vandringsled som passar just dig. Cykla över vidsträckta fält och böljande berg eller ta första rullen på deras snälla BMX-bana. Säfsen bjuder på cykelupplevelser för hela familjen. All utrustning ni behöver för upplevelserika dagar i naturen finns att hyra på plats. Hyr mountainbike, cykelkärra eller cykelsadel så att också knatten kan hänga med, kanot, båt och fiskeutrustning.

Läs mer här: Säfsen en vandringsled(Länken öppnas i ett nytt fönster)
Läs mer här: Säfsen bjuder på cykelupplevelser(Länken öppnas i ett nytt fönster)

Fiske
I Säfsen finns inte mindre än 175 sjöar och vattendrag för fiske. Vissa passar bättre för familjer med metspö från brygga eller båt, andra passar flugfiskeexperten.

BILDERNA NEDAN
Foto; Lena Persson – OBS! Klicka på huvudbilden för större format…

Bilder

Hitta hit

Säfsen Resort AB

Säfsbyn S
77010 Fredriksberg västra

Information

Kontaktinformation

Säfsen Resort AB
Säfsbyn S
77010 Fredriksberg västra

+46 (0)591-77 50 00
https://safsen.se/

Öppettider
Vintersäsongen 2020/21
19 December – 11 April

Liftar/backar Tel 0591-77 50 00
Måndag-fredag 09.00-16.00
Lördag & söndag 09.00-16.00

Wärdshus & Café Tel 0591-77 50 00
Vecka 51-12 Alla dagar 09.00-16.00 *
Lunch alla dagar 11.00-15.00
* Längre vid after ski lör
Vecka 13-15 Alla dagar 09.00-16.00 *
Lunch alla dagar 11.00-14.00
* Längre vid after ski lör

Prisuppgifter
Se aktuella priser via deras hemsida på https://safsen.se/boka/