Upplev en marknad som vid sekelskiftet 1900!

Snart är det dags för den årliga höstmarknaden på Sommarängen. Korna har fått flytta på sig och byalaget arrangerar försäljningen.

Sala-Janne gör höstmarknaden osäker!
På en marknad runt 1900-talet fick alla sitt lystmäte av både mat och underhållning. En som tar chansen är Sala-Janne som tjänar några kronor på lättlurade bönder och gör av med dem lika raskt på fala damer och renat.

Bilden: Sala-Janne med dam. Fotograf/Källa:Bengt Berglund, Skansens byalag

Glada barn hoppar i höet, armstarka drängar krossar porslin och spådamen berättar hur framtiden ter sig. Hos restauratörerna serveras kroppkakor och strömming, diskmadammer står med lödder till armbågarna och alla gäster på Skansen går hem med kassar fyllda av marmelad, honung, grönsaker, korvar och annat gott.
Stockholms bästa höstmarknad, och livligaste rollspel, infaller nu till helgen den 29-30 september 2012 kl 11-16.

Höstmarknaden är naturligtvis på Sommarängen, som ligger vid Skånegården.

Björn Andersson är till vardags målare på Skansen, men varje höstmarknad tar han chansen att leva ut sina sämre sidor med stor gusto och behållning för övriga besökare. Som medlem i Skansens byalag leder han det omfattande arbetet med att förbereda höstmarknaden och sen vara en del av rollspelet som genomförs.

Många gäster tar också chansen att leva med i en annan tid och kommer klädda i 1800-tals, och sekelskifteskläder. Andra låter sig bara spås och kastar porslin.

Stiftelsen Skansen
Djurgårdsslätten 49-51
115 93 Stockholm

Läs mer på hemsidan; http://www.skansen.se/

Bilder

Hitta hit

Skansen, Djurgårdsslätten 49-51
115 93 Stockholm

Information

Kontaktinformation


Skansen, Djurgårdsslätten 49-51
115 93 Stockholm