Sala Silvergruva, en upplevelse i historien!

Sala Silvergruva är en av världens bäst bevarade gruvmiljöer. Här möts ni av mörka ringlande gruvgångar, storslagna bergrum och magiska sjöar. Våra duktiga guider berättar om en fantastisk industrihistoria.

Huvudbilden: Spöktur i gruvan, Foto: Maria Andersson/Allprint

Ni bor i vårt vackra STF Sala Silvergruva är som är inrett i 20- och 50 – tals stil. Det är enkel standard med toalett och dusch i korridoren och ni har gruvans utbud ända in på knuten. Här finns familjerum med 3 eller 4 bäddar.

Bild 1. Huset

En av deras populäraste turer är att besöka Ulrica Eleonora gruvan på 155 m nivå. Ulrica Eleonora gruvan började brytas omkring 1690. Gruvan är tillmakad med släta vackra ytor som inte har förstörts av senare brytning. Här möts ni av mörka ringlande gruvgångar, storslagna bergrum och magiska sjöar. I ekosalen rullar efterklangen av våra röster runt och lyssnar man riktigt noga kanske man till och med kan höra ekot av gångna tiders arbete som sjunger psalmer och hackar i berget.

Bild 2. Gruvvagn, Foto: Sala Silvergruva

Äventyret har bara börjat….

Säsong: Året runt

Fler aktiviteter:

Höghöjdsbana och linbana, guidad tur om gruvan ovan jord, gruväventyr för barn och mycket mer!

“Romantiska rummet”
För brudparet rekommenderar vi antingen vårt romantiska dubbelrum på vandrarhemmet eller den mer spektakulära gruvsviten på 155 m djup.

Bild 3. Romantiska rummet, Foto: Pappilabild

Kontakt:
Sala Silvergruva AB
Tel; 0224-677 250
Epost; info@salasilvergruva.se

Hemsida; http://www.salasilvergruva.se/

Bilder

Hitta hit

Dr. Christinas Väg
733 36 SALA

Information

Kontaktinformation


Dr. Christinas Väg
733 36 SALA