Segelskeppet Vega!

Upplev en eller flera dagars segling på Vega!

Vattnets porlande mot stäven, vindens sus i riggen och vetskapen om att man färdas bara med vindkraft, skänker ro åt själen.

Alla bilder: Foto, Skonaren Vega

Ni som seglar med Vega upplever hur människan i en anda av ödmjukhet samarbetar med naturkrafterna. Det blir ett äventyr och en upptäcktsresa i en levande historia med bäring in i framtiden. Standarden för övernattning ombord är enkel och genuin med två-fyrapersonershytter och en skans för 12 personer.

Kocken erbjuder utsökta måltider ur sitt välutrustade kök. Samma omsorg som lagts på att åstadkomma ett skeppsbygge av högsta kvalitet genomsyrar hela seglingsverksamheten så att dagens människor får möjlighet att uppleva gemenskapen som utvecklas ombord och bli delaktiga i en tradition som många hört talas om, men få har upplevt.

Nu finns möjlighet för företag och grupper att fira Vega som hundraåring genom att boka seglingar.
Vega kommer att segla med företag, grupper och enskilda i Östersjön, Skagerak och Kattegatt, i de svenska och finska skärgårdarna, till danska och tyska övärlden med tilläggning i de gamla Hansastäderna runt kusten.

Upplev Stockholms inlopp på ett unikt sätt
Det blir ett äventyr och en upptäcktsresa i en levande historia med bäring in i framtiden. Alla kan tillsammans med vår kvalificerade kapten och besättning hjälpa till att hissa segel och segla skeppet, en unik möjlighet att prova på sjömanslivet under trevliga och kontrollerade former. Våra dagsseglingar tar oss ut genom Stockholms inlopp ut mot Vaxholm. Hur långt vi kommer beror på väder och vind.

Historia
Havet och sjöfarten har sedan urminnes tider haft stor dragningskraft på människan. Lusten att utforska det okända förde redan vikingarna till nya kuster. Havet har förmedlat kontakter mellan civilisationerna, och sjöfarten har möjliggjort handelsutbyte mellan folken. Alla jordens hav har en gång erövrats med segelfartyg av trä. Vega byggdes 1909 i Viken. Hon är en av de sista i en tusenårig obruten tradition av seglande skepp som ända in i mitten av förra århundradet fraktade varor och förnödenheter längs våra kuster.

Fakta om Vega
Byggd i Viken 1909
Restaurerad 1993 – 2008
Tonnage 148 registerton
Löa 30,5m
Bredd 7,75m
Djup 2,7m
Segelyta 650 m2
Höjd över vattnet 27m
Huvudmaskin. Callesen Diesel 260hk
Hjälpmaskin. BM Diesel 380/220V
Gästhytter 7
Bäddar 14 – 29
Gäster 70 (dagturer)
Besättning 4 – 7
Fartområde: Oceangående

Välkommen ombord!
Bokning sker på www.skonarenvega.se och 0708 78 64 92 i första hand, även på Stockholm Adventures.

Plats: Vasamuseets kaj, Stockholm,

Kontakt:
Rederiaktiebolaget Vega
Loftagatan 5, S-59432 Gamleby
Telefon: +46(0) 493 10174,
+46(0) 708 78 64 92
E-post: info@skonarenvega.se

Mer information: http://skonarenvega.se

Bilder

Hitta hit

Loftagatan 5
594 32 Stockholm

Information

Kontaktinformation


Loftagatan 5
594 32 Stockholm