Sillens dag på Klädsholmen, Södra Bohuslän

Sill är en av Sveriges äldsta mattraditioner med oändliga kombinationer. Dessutom är det Salt & Sills alldeles egna specialitet. Vi hade länge funderat på hur vi skulle kunna lyfta sillen och dess fantastiska historia. Tillslut bestämde vi oss för att starta en familjefest – Sillens Dag – och när skulle det passa bättre att fira en av Sveriges äldsta mattraditioner än på Sveriges Nationaldag. Så den 6 juni, 2008, arrangerade vi tillsammans med Klädesholmen Seafood den första Sillens Dag, och har så gjort sedan dess.

“Fira sillen och Nationaldagen på Klädesholmen i Bohuslän! Det blir sillunch på hamnpiren med måsskrik och vågskvalp. Andra programpunkter är lokal marknad, tillverkning av egen midsommarsill, studiebesök på sillfabrik, silltunnerace, sillmuséet, besök av fiskebåtar, musik och kulturhistorisk vandring på ön som redan 1594 beskrevs om ett gammalt fiskeläge av biskopen Jens Nilsen. Denna dag kan du åka med ångaren Bohuslän t/r från Göteborg till Klädesholmen”

Årets Sill
En av huvudpunkterna under Sillens Dag är presentationen och premiären av Årets Sill. Denna sill, som vår kökmästare arbetat fram, har tidigare under våren valts ut som vinnare av en matkunnig jury under ledning av Peter Harryson. Årets Sill produceras sedan av Klädesholmen Seafood och finns till försäljning från och med Sillens Dag den 6 juni och ett år framåt. För varje burk av Årets Sill som säljs går en krona oavkortat till Sjöräddningssällskapets fantastiska verksamhet.

Kontakt
Salt och Sill

47151 Klädesholmen
Tel: 0304-673480
Bokning: 0304-673480
Fax: 0304-673488
Epost: info@saltosill.se
Hemsida: http://www.saltosill.se

 

Mer om Södra Bohuslän
Södra Bohuslän Turism marknadsför destinationerna Orust, Tjörn, Stenungsund, Kungälv. Vi är också den naturliga plattformen mellan kommuner och företag inom besöksnäringen. Målet är att vara det mest attraktiva området i Sverige.

Södra Bohuslän är fantastiskt! Här finns allt från öppna hav, kobbar och skär till djupaste trollskog. Här finner du ett rikt utbud av aktiviteter för alla åldrar som t ex bad, musik, konst, hantverk, dans mm. Varmt välkommen till Södra Bohuslän och Kungälv, Orust, Stenungsund och Tjörn!

Kontakt
Fregatten 2, 444 30 Stenungsund
Telefon: 30381550
E-post: info@sodrabohuslan.com

Läs mer på: http://www.sodrabohuslan.com

Bilder

Hitta hit

Salt och Sill
471 51 Klädesholmen

Information

Kontaktinformation


Salt och Sill
471 51 Klädesholmen